Ceca o Arkanovom ubici: Božja pravda je da robija u Srbiji

Autor:

Hronika

06.02.2020

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve decenije nakon zločina u "Interkontinentalu", 14 godina bekstva i ranjavanja u Johanesburgu Dobrosava Gavrića, ubicu Željka Ražnatovića Arkana, samo potpis deli od izručenja Srbiji. Magistrativni sud u Kejptaunu prošle nedelje je odbio njegov zahtev za azil u Južnoj Africi, a njegov povratak kući sada je u rukama ministra pravde!

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ/Srpski telegraf
Ceca Ražnatović i Dobrosav Gavrić

- Jednim potezom olovke ministar pravde Južne Afrike Ronald Lamola moći će da vrati Gavrića u rodnu zemlju na izdržavanje 35-godišnje kazne zatvora - piše list Tajms lajv.

Brojka: 35 godina zatvora dobio Gavrić za zločin u "Interkontinentalu"

Zadržan u pritvoru

Gavrić je pobegao iz Srbije nakon što je u oktobru 2006. optužen za teško ubistvo. U Južnu Afriku ušao je pod lažnim imenom Saša Kovačević. U zemlju je došao preko Italije i Ekvadora 2007. Nakon jednog ranjavanja u martu 2011. njegov pravi identitet je razotkriven i od tada se borio da ostane u Južnoj Africi tvrdeći da je presuda protiv njega politički motivisana i da se plaši za život jer ga mogu ubiti ukoliko bude vraćen u Srbiju. Prošle nedelje sud je doneo odluku da Gavrić može biti izručen Srbiji.

Često putovao za Južnu Ameriku

Južnoafrički portal Tajms lajv ranije je objavio da je Gavrić po dolasku u ovu zemlju sa suprugom i dve ćerke živeo raskošno u luksuznom apartmanu s pogledom na marinu u Kejptaunu. Više puta je putovao u Ekvador i u druge zemlje Južne Amerike, kao što su Peru i Kuba. Njegov pravi identitet otkriven je nakon što je u martu 2011. povređen u mafijaškom obračunu kada je njegov šef Siril Beka ubijen, a on ranjen u grudni koš. Čim je razotkriven, Gavrić je zatražio azil.

- Sud je odluku prepustio ministru pravde da je pažljivo razmotri - rekao je portparol nacionalnog tužilaštva Erik Ntabazalila i dodao da je Gavrić zadržan u pritvoru da čeka odluku ministra u vezi s njegovom predajom Srbiji.

Ostao bez para posle ubistva Mikija

U mafijaškom ratu koji bukti u Južnoj Africi za dve godine ubijeno je šestoro, a ranjeno troje Srba. Svi su na neki način bili povezani s Gavrićem, a među njima se našao i Milan Ðuričić Miki, koji je s Gavrićem bio u "Interkontinentalu" i koji je za taj zločin osuđen na 30 godina. Đuričić je bio jedan od ključnih ljudi u južnoafričkom podzemlju. Izrešetan je na semaforu u aprilu 2018, kada je pošao da se u jednom restoranu u Johanesburgu sastane sa takođe srpskim beguncem nekadašnjim "zemuncem" Milanom Glišovićem zvanim Miki Debeli. Posle ubistva Ðuričića Gavrić je ostao bez izvora finansiranja i mnogi smatraju da je upravo to razlog njegovog izručenja.

Pobegao ko kukavica

Gavrić je imao 23 godine kada je prišao komandantu Srpske dobrovoljačke garde Željku Ražnatoviću Arkanu 15. januara 2000. godine u hotelu "Interkontinental" i pucao u njega, Milenka Mandića Mandu (44) i Dragana Garića (47). Na vest o odluci suda u Kejptaunu juče je reagovala i Arkanova udovica pevačica Svetlana Ceca Ražnatović.

Ceca: Hvala bogu da će konačno da plati za zlodelo kojim je moju porodicu i još dve zavio u crno

- Hvala bogu da će konačno da plati za zlodelo kojim je moju porodicu i još dve zavio u crno. Božja je pravda da robija u zemlji u kojoj je i počinio zločin i iz koje je pobegao kao poslednja kukavica. Nadam se da će do kraja života truliti u zatvoru i da će imati dovoljno vremena da se iznova i iznova suočava sa svojim nedelima - rekla je Ceca za Srpski telegraf.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading