EKSKLUZIVNO iz kuće silovatelja iz Požege: Ne spavamo noćima, strahujemo da nam ne napadne decu

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da se strah uvukao u Požegu otkako su meštani saznali da je njihov komšija višestruki silovatelj Milenko C. (64) izašao iz zatvora, primeti se na svakom koraku ovog gradića podno Zlatibora. Naime, iako je javnost upozorena zbog ovog opasnog silovatelja koji se nedavno našao na slobodi nakon što je odslužio kaznu od 14 godina zatvora, u Požegi je sve više besanih noći, a pogotovo u kući u kojoj je pre odlaska u zatvor živeo Milenko C.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Kuća Milenka C.

POLIĆE NAS BENZINOM

Srpski telegraf je juče posetio porodicu koja se uselila u kuću u Ulici vojvode Stepe u centru Požege, koju je rođaka prestupnika dala na korišćenje bračnom paru s troje male dece.

Kako saznajemo, ta porodica je u spornom domu već desetak godina, a kako se i oko prebivališta vodi spor jer su oni kuću u kojoj nije bilo osnovnih uslova za život potpuno uredili, strahuju da bi Milenko svakog časa mogao da bane sa papirima da je kuća njegova.

RepublikaFoto: facebook.com
Milenko C.

- Ne znam šta je gore. Da li kada pomislim da bi moj sin sa snajom i decom završio na ulici ili sama pomisao da se pred decom pojavi Milenko - počinje priču deda koji živi sa sinovljevom porodicom u kući u kojoj je nekada živeo silovatelj sa roditeljima.

Došao u socijalno

Prema našim saznanjima, serijski silovatelj bio je u ponedeljak u Centru za socijalni rad jer je obaveza bivših robijaša da se toj instituciji jave nakon odsluženja kazne.

Kako kaže, Milenka odlično poznaje i zna da je veoma opasan i lukav.

- Taj bi nasamario svakog samo da može da se negde sakrije. Bojim se da će mi doći usred noći i politi kuću benzinom. A kuda da pobegnemo sa troje male dece - dodaje naš sagovornik.

NEMA GDE DA ŽIVI

U Požegi svi znaju Milenka. Kažu da je u prošlosti, dok je vrebao žrtve po vozovima na relaciji od Užica do Valjeva, nosio odelo konduktera i nudio im pomoć kako bi se snašli u gradu u kojem izlaze. Kažu i da je bio vrlo agresivna osoba, sa niskim pragom tolerancije i izrazito devijantnim seksualnim ponašanjem.

Nekada je vrebao žrtve po vozovima, nosio odelo konduktera i nudio žrtvama pomoć, pričaju komšije

- Ovo samo potvrđuje da je on organizovani zločinac koji je do detalja osmišljavao napade i vrebao žrtve - pričaju meštani.

Da na ulicama vlada zabrinutost, vidi se i po tome što roditelji decu ne puštaju bez nadzora.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Ovde je ranije operisao

- Srela sam komšinicu koja je vodila ćerkicu kod frizera. Iako je to na sam 500 metara od njene kuće, nije je puštala iz ruke. Kaže da ne sme samu na ulicu da je pusti dok je Milenko na slobodi. Svi mislimo da će on uskoro doći ovde i pokušati da se useli u svoju kuću - dodaje Milenkova komšinica.

Meštani tvrde da Milenko poznaje Požegu kao svoj džep i da će prenoćište najverovatnije potražiti na železničkoj stanici jer ovde nema nikoga ko bi ga primio u kuću.

Prvo silovanje na plaži

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Ovde je izvršio prvo silovanje

Prvo silovanje maloletnice Milenko C. počinio je još 1975. na plaži reke Skrapež. Osuđen je na osam godina zatvora. I nakon nakon toga napravio je više drugih krivičnih dela, za koja je kasnije, tek 2006. godine osuđen objedinjenom kaznom na 14 godina zatvora i tu kaznu nedavno je odležao.

- U prošlosti sam bila u dobrim odnosima s njim, a sada nisam. Nije mi se javio kada je izašao iz zatvora, a da mi dođe u kuću, ne bih ga ni primila. Ima on svoju kuću, pa neka ide tamo - priča jedina Milenkova rođaka.

Iako ne želi da priča o njegovim gnusnim zločinima, otkriva da je Milenko jednom prilikom od nje tražio razumevanje za svoje bolesne napade.

- Bio je čak ljut što ja ne razumem tu njegovu bolesnu potrebu za silovanjem - kaže rođaka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading