Poseban tretman za "škaljarca" u Spužu! Vukotić sam u ćeliji i šetnji

Autor:

Hronika

11.02.2020

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od kako je Jovan Vukotić u subotu stigao u Podgoricu, Crna Gora je na nogama. Opsežno stanje zavladalo je u Spužu, gde zatvorski policajci 24 sata dežuraju pred vratima sobe na trećem spratu Istražnog zatvora, u koju je smešten jedan od navodnih šefova "škaljarskog klana".

RepublikaFoto: Objektiv.rs
Sprovođenje Vukotića u crnogorski zatvor

Soba u koju je smešten Kotoranin Jovan Vukotić ispražnjena je u subotu po podne i pretvorena u jednokrevetnu jer je procenjeno da Vukotić zbog ugrožene bezbednosti mora biti sam.

- Uz nadzor službenika Vukotić sam izlazi u šetnju i ne može se sresti ni sa jednim pritvorenikom. Takođe, ništa ne može biti uneto u njegovu sobu bez odobrenja direktora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milana Tomića - tvrde izvori iz zatvora.

RepublikaFoto: youtube.com/Vijesti Online
Jovan Vukotić

Osumnjičeni za pokušaj ubistva Vojina Stupara i Miloša Radonjića u pritvor je doveden u subotu, nešto posle 20 časova. Prema rečima sagovornika bliskom izvoru iz ovog crnogorskog zatvora, nekoliko pritvorenika koji su članovi kavačkog kriminalnog klana zviždali su Vukotiću dok su ga sprovodili ka ćeliji.

Nekoliko pritvorenika članova "kavačkog klana" zviždalo je Vukotiću dok su ga sprovodili u ćeliju

- Prvog dana izlaska u šetnju vođa "škaljaraca" nije imao takvih problema sa članovima suprotstavljenog klana. I u samom Spužu je pojačano obezbeđenje, naročito ako se zna da su se u tom kazamatu ranije dešavali brojni incidenti, pa i pokušaji ubistva - dodaje izvor.

U PANCIRU

Inače, akcija izručenja vođe "škaljaraca" jedna je od najspektakularnijih. Vukotić je na putu do Podgorice imao dve pratnje. On je bio u helikopteru crnogorske policije, ali je i letelica srpske policije krenula s njima.

RepublikaFoto: Objektiv.rs
Deportacija Vukotića

Lokacija sletanja bila je tajna do poslednjeg momenta jer su postojale dve opcije. Navodno je organizovan i lažni eskort kako se ne bi znalo koja ekipa sprovodi Kotoranina.

- I saslušanje je proteklo uz neviđene mere obezbeđenja. Bio je obučen u crnom od glave do pete. Imao je pancir koji nije skidao ni pred tužiocem. Na glavi je nosio fantomku, a oko zgrade tužilaštva bili su raspoređeni specijalci u punoj opremi i sa dugim cevima - tvrdi sagovornik.

Uložena žalba

Vukotiću je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana, a njegova odbrana preksinoć je uložila žalbu i traži da se stavi van snage rešenje kojim je on poslat u pritvor. Kako su obrazložili, Vukotić nije bio u bekstvu kada mu je pritvor određen, već je izdržavao kaznu u beogradskom zatvoru.

Crnogorski istražitelji njega neće moći bez saglasnosti Srbije krivično da gone za drugo krivično delo, niti Vukotić može biti eventualno izručen trećoj državi.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading