Drogiran bežao od policije, pa ubio vozača GSP! Svi detalji nezapamćene tragedije u Zemunu

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drogirani vozač "pežoa" izazvao je stravičnu saobraćajnu nesreću bežeći od policije kroz Zemun! Adam R. (22) projurio je kroz crveno svetlo na semaforu u Tršćanskoj ulici, udario u jedan autobus koji se odbio o drugi.

RepublikaFoto: facebook.com/Goran Vesić/Vozači tramvaja (i ostalo GSP osoblje)
Bojan perać poginuo na radnom mestu

 U haosu koji je usledio stradao je mladi vozač GSP Bojan Perać (31)!

Karambol

Stravična nesreća dogodila se oko četiri sata ujutru. Adam R. je velikom brzinom izleteo iz Tršćanske ulice u Ulicu Cara Dušana. Tu je udario u autobus na liniji 45, koji je prevozio putnike. Od siline udarca ovaj autobus se zaneo u suprotnu traku i naleteo na autobus na liniji 15, koji je dolazio iz suprotnog smera.

Drugi autobus, za čijim volanom je bio Perać, potom je izleteo sa puta, oborio semafor i zaustavio se na travnjaku nadomak stanice. Na tom mestu Hitna pomoć, koja je ubrzo stigla, pokušala je da ga reanimira, ali on je izgubio mnogo krvi, o čemu govore i crvene lokve koje su i juče bile vidljive na mestu nesreće. Uprkos naporima lekara, mladić je ubrzo podlegao povredama.

- Stradali momak vozio je autobus iz garaže i išao je do početne stanice Novi grad u Zemunu kako bi započeo smenu, dok su u drugom vozilu GSP bili putnici. Hitna pomoć zbrinula je vozača sa linije 45 Radomira Ž. (52), putnicu Marinu K. (53) i mladića koji je izazvao nesreću - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Brinuo o bolesnoj majci

Porodica poginulog mladića juče je bila nema od bola i niko nije imao snage da razgovara sa novinarima koji su posetili njihov dom u Zemunu. Bojanovi prijatelji koje smo zatekli ispred kuće imali su za njega samo reči hvale.

- Bio je dobar momak. Radio je u GSP dve godine, a u slobodno vreme je išao na pecanje i u teretanu. Otac mu radi u inostranstvu, a on je živeo sa teško bolesnom majkom. Velika je tuga i nepravda da na ovakav način izgubi život - kažu oni.

Meštani ovog dela grada kažu da ih je probudio prasak toliko jak da su pomislili da je eksplodirala bomba.

- Spavao sam u to vreme, ali me je iz sna trgla buka. Zvučalo je kao da mi je pod prozorom pala bomba. Izašao sam i video stravičan prizor. Krv i srča od stakla bili su na sve strane. Jadnom mladiću nije bilo spasa - priča komšija koji živi pored stanice gde se dogodila tragedija.

Kako saznajemo, krivac za ovu tragediju Adam R. projurio je kroz crveno na semaforu bežeći od policije. Nakon udesa on je zbog povreda najpre odvezen u bolnicu.

- U pitanju su lakše povrede. Nakon što mu je ukazana pomoć urađene su analize koje su pokazale da je bio drogiran jer mu je u krvi pronađen THC, psihoaktivna supstanca, koja se nalazi u kanabisu. Iz bolnice on je odveden u policijski pritvor - navodi naš sagovornik.

Debeo dosije vozača-ubice

  • hapšen zbog teških krađa
  • ilegalnog držanja i nošenja oružja
  • trgovine narkoticima
  • nakon udesa u autu pronađen paketić marihuane

Droga u autu

Adam R. dobro je poznat policiji odranije. Hapšen je zbog teških krađa, droge, oružja, a nakon udesa policija je u njegovom pežou pronašla paketić marihuane. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden na saslušanje kod tužioca. Prema važećem zakonu, za izazivanje saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom, bez obzira na to koliko je ljudi stradalo, predviđena je kazna zatvora od dve do najviše 12 godina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
joca

13.02.2020 06:34

A zašto j naslobodi kada je tako dobo poznat policiji, i onaj koji ga je pustio na slobodu treba da ide u zatvor