Požar u Kragujevcu: Vatra napravila veliku štetu u Eko parku

Autor: Republika

Hronika

13.02.2020

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U požaru koji je danas posle 14 časova zahvatio jedan od objekata Eko parka u kragujevačkom naselju Ilina voda, izgorela je veća količina plastičnih cevi, nekoliko konstrukcija koševa sa PVC tablama, plastična sedišta za tribine, desetine metara žičane i plastične ograde i celokupan alat.

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOSKIĆ
Foto: Ilustracija

Požar koji je izbio u novosagrađenom objektu izazvao je gust crni dim, ali su vatrogasci uspeli brzo da ga ugase i spreče širenje.

Osnivač Eko parka Slađan Rakić rekao je da u objektu nije bio električne struje ni zapaljivih materijala, navodeći kako je nejasno šta je prouzrokovalo požar.

"Planirali smo da na proleće u njemu otvorimo svojevrstan egzotični ptičji vrt sa 800 do 1.000 papagaja različitih vrsta. U trenutku izbijanja požara, u parku se nalazio materijal, alat i druga oprema koju koristimo", rekao je Rakić.

Slađan Rakić je osnivač političke organizacije Alternativa koja je najavila učešće na predstojećim lokalnim izborima.

On nije hteo da komentariše eventualnu političku pozadinu slučaja, ali je rekao da "ništa nije isključeno".

- I nama iz Eko parka i vatrogascima je nejasno kako je požar izbio, ali se nadamo da će uzroke utvrditi istraga - rekao je Rakić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading