Pacijenti napali doktora bujanovačke Hitne pomoći: Šutirali vrata i lomili stakla!

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

14.02.2020

13:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dežurni doktor bujanovačke Hitne pomoći napadnut je u četvrtak, oko 21 sat, u prostorijama zdravstvene ustanove.

RepublikaFoto: Photo by Martin Brosy on Unsplash
Foto: Ilustracija

Do napada je došlo kada je doktor rekao jednom muškarcu koji je prethodno doveo pacijenta, da nema slobodan sanitet za transport.

Iz Hitne kažu i da je slučaj prijavljen policiji, koja se do sada nije oglasila.

Saša Arsić, glavni tehničar u Hitnoj, koji je bio prisutan dok se sve dešavalo, kaže da su dvojica njih, kako tvrdi, vidno pijani, oko 21 sat doneli trećeg čoveka koji je bio u komatoznom stanju.

- Primili smo smenu u 20 sati, imali negde oko tridesetak pacijenata do napada, minut pre nego da dođu, dovedena su dva pacijenta u kritičnom stanju kojima smo ukazivali pomoć. Pošto nismo imali krevet, čoveka kog su doneli smo uneli u lekarsku ordinaciju i njemu je doktor krenuo da ukazuje pomoć, a mi se posvetili pacijentima koji su došli pre toga - prepričava Arsić.

Kada je čuo galamu iz lekarske ordinacije, ušao je i zatekao pratioca pacijenta kako gađa doktora M. Z. izgužvanim uputom u lice i kreće ka njemu stegnutom pesnicom da ga udari.

- Pošto je više puta udario pesnicom u sto, prišao sam, stao između njih dvojice i pokušao da sprečim incident. Pomogao mi je vozač. Pratioci pacijenta su šutirali vrata hitne pomoći, vrata ordinacije, polomili vrata, polomili stakla. Odmah smo zvali policiju koja je brzo došla i sprečila veći incident - kaže Arsić.

Dodaje da je prošle nedelje taj isti čovek napao medicinsku sestru koja je slučaj takođe prijavila policiji.

Kako mediji nezvanično saznaju, napadači su privedeni i određeno im je zadržavanje do 30 dana, ali zvaničnih informacija iz policije o tome za sada nema.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading