Da li je kuvar "zapržio čorbu" amfetaminom?! Sestra tvrdi da je sve namešteno

Autor: Blic, Republika

Hronika

16.02.2020

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon nedelju dana od nestanka poznatog kuvara Dejana Markusa (44), priča je dobila šokantan epilog - u pritvoru je u Sloveniji jer je, kako se sumnja, iz Hrvatske pokušao da prošvercuje 2,8 kilograma amfetamina.

RepublikaFoto: youtube.com/Igor Petrovic
Dejan Markus

Da niko ne zna gde je Markus, javnosti je obznanila njegova sestra Jelena Markus Vučković na društvenim mrežama pre nekoliko dana. Njegov drug iz Zagreba je, kako je ona ranije rekla prijavio njegov nestanak policiji u tom gradu. Punih nedelju dana porodica i prijatelji pokušavali su, po poslednjim razgovorima sa Dejanom, da rekonstruišu gde bi on mogao da bude. Međutim, čak je i njima davao različite informacije.

Tog 7. februara jednoj prijateljici rekao je da je van zemlje i da se vraća za vikend, dok je, s druge strane, stanodavcu rekao da će možda otići u Split na festival vina i da se vraća u subotu uveče. Ali, nije se vratio ni u subotu, ni u nedelju.

Ispostavilo se, da je zaista putovao iz Hrvatske, ali razlog nije bio profesionalni. Samo nekoliko sati nakon što se čuo sa prijateljima, pokušao je, kako se sumnja, iz Hrvatske u Sloveniju da unese drogu.

Ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je da je Markus u zatvoru u Ptuju, a iz MUP-a Slovenije takođe su potvrdili da se 44-godišnji hrvatski državljanin nalazi u pritvoru, nakon što su u njegovom automobilu 7. februara pronađeni amfetamini.

- Kriminolozi Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Maribor, zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja i trgovina drogom i nezakonitim supstancama u sportu i sirovina za proizvodnju nedozvoljenih droga na osnovu Člana 186 Krivičnog zakona (K3-1), vode istragu protiv 44-godišnjeg hrvatskog državljanina, kod kojeg su zaposleni u Finansijskoj upravi Republike Slovenije 7. februara 2020. godine pronašli predmete za koje se sumnja da su nedozvoljene droge - Navode iz slovenačkog ministarstva.

Kako se dalje navodi, "oni su o tome obavestili kriminologe u policiji u Mariboru, koji su, po naredbi Okružnog suda u Ptuju, pretražili vozilo i zaplenili 2.862,12 grama nedozvoljene droge amfetamin".

Slovenci su potvrdili da je Dejan Markus uhapšen i da je u zatvoru

Osumnjičeni je uhapšen uz krivičnu prijavu i istražni sudija Okružnog suda Ptuj mu je odredio pritvor. Iz slovenačke policije navode da je za navedeno krivično delo zaprećena kazna od jedne do deset godina zatvora.

Sledi istraga kojom bi trebalo da bude utvrđeno zašto je Markus imao drogu u automobilu, gde je i od koga ista nabavljena, kao i kuda se tog dana poznati kuvar uputio i da li ga je neko čekao.

Sestra Jelena Markus Vučković kaže da čeka šta će pokazati istraga. Naime, nakon što je prekjuče dobila informaciju od zagrebačke policije da joj se brat nalazi u zatvoru u Mariboru, Jelena je otputovala u Sloveniju. Ona je juče dobila od sudije u Ptuju potvrdu da može bratu da dođe u posetu, međutim, kako dodaje, do posete nije došlo jer mora da sačeka da se odobri.

Sestra: Verujem da mu je neko namestio

Povodom informacije da je Dejan uhapšen sa drogom, Jelena kaže da "to nije Dejan i da su i njegovi prijatelji rekli da to ne liči na njega".

- I da se jeste to dogodilo, to je sigurno neka nameštaljka. Mi kao porodica verujemo i nadamo se da je tako. Prolazimo kroz težak period, ovo je za nas katastrofa. Dejanovi i moji roditelji su bolesni ljudi. Nadamo se najboljem, najbitnije nam je da je živ i zdrav - kaže Jelena.

Kako je prethodno naglašavala, "Dejan čak nije ni pušač, niti je konfliktna ličnost". U njegovom stanu, nakon što mu se izgubio trag, u naselju Trešnjevka u Zagrebu ostale su mu sve stvari, a frižider je bio pun. Jedino nije bilo njegovih ličnih dokumenata i mobilnog sa hrvatskim brojem.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading