Očajna majka je vrištala: Spasite mi dete! Jezivi detalji stravične nesreće kod Aleksinca

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bojan Ðorđević (42) iz aleksinačkog sela Prćilovica poginuo je juče oko 10 sati u požaru koji je izbio u njegovoj porodičnoj kući. Kako saznajemo, stradali muškarac bio je nepokretan i živeo je sa majkom Dušicom (59), koja je slepa. Ona je preživela, ali je zadobila opekotine prvog i drugog stepena i nagutala se dima pokušavajući da iz vatre spase svog sina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

ZAROBLJEN U SOBI

Požar je najverovatnije izazvao pikavac ili žar iz peći, ali tačan uzrok utvrdiće istraga. Kako saznajemo, Bojan je bio zarobljen u sobi koju je gutala vatrena stihija, pa je njegova majka, uprkos tome što ne vidi, pokušavala da ga izvuče napolje. Međutim, u tome nije uspela. Komšije Đorđevića u Ulici Nikole Tesle bili su prvi koji su pritrčali u pomoć.

- Čuo sam komšiju pod mojim prozorom kako me uspaničeno doziva. Istrčao sam napolje i video kuću Đorđevića u plamenu. Gust dim je prekrio celu ulicu. Dušica je vrištala: "Spasite mi dete". Nekoliko nas je pokušalo da uđe u kuću i pomogne Bojanu, ali je to zbog velike vatre bilo nemoguće - ispričao je za naš list jedan od komšija nesrećne porodice.

Komšija: Nekoliko nas je pokušalo da uđe u kuću i pomogne Bojanu, ali od vatre nije moglo da se priđe

Vatrogasci su ubrzo stigli i ugasili vatru, a kada su ušli u sobu u kojoj je nastao plamen, zatekli su beživotno telo nesrećnog muškarca. Dušica je odmah zatim zbrinuta u aleksinačkoj bolnici.

IZGORELE ŠAKE

- Pacijentkinja se nagutala dima, ali ima i opekotine šake i stopala koje ne zahtevaju operativno zbrinjavanje. To su opekotine prvog i drugog stepena za koje nije neophodna hirurška intervencija niti transport na plastičnu hirurgiju. Njeno stanje je stabilno i zadržana je na lečenju - rekao je za medije direktor bolnice Goran Vidić.

Nesrećni Bojan ostao je nepokretan pre dve godine kada je pao i povredio kuk i samo se ponekad jedva kretao pomoću štaka, dok je njegova majka radila u Lipovcu kao učiteljica, pa se pre nekoliko godina penzionisala, kada je skoro potpuno izgubila vid.

Umro i Bojanov brat

Ovo nije jedina tragedija koja je snašla ovu porodicu. Bojanov otac umro je pre dvadesetak godina, a pre nekoliko godina zadesila ih je još jedna tragedija - umro je Bojanov brat koji je živeo u Francuskoj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading