DETALJI STRAŠNE TRAGEDIJE U SOKOBANJSKOJ BOLNICI: Hteo da pobegne, pretio osoblju drškom od metle, pa se izbo nožem

Autor: kurir.rs, republika.rs

Hronika

18.02.2020

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

R. S. (69) naneo sebi povrede nožem po stomaku u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti Ozren kod Sokobanje

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

R. S. (69), koji je bio pacijent Specijalne bolnice za plućne bolesti Ozren, kod Sokobanje, preminuo je prekjuče pošto se izbo nožem po stomaku u bolničkim prostorijama.

Kako saznajemo, R. S. se samopovredio u bolnici u Sokobanji, gde je bio ležeći pacijent. Bratislav Begović (83), pacijent iz bolnice Ozren, ispričao je juče za Kurir da je pre samoubistva R. S. napravio dramu na hodniku.

Drama na hodniku

- Oko pet sati ujutru krenuo sam do toaleta i doživeo šok kad sam video scenu na hodniku. R. S. je držao polomljenu dršku od metle i vitlao njome oko sebe, pokušavajući da udari medicinske sestre, koje su želele da ga savladaju. Vikao je, čini mi se, da će pozvati policiju. Nekako sam uspeo da uhvatim dršku, počeo sam s njim da se rvem i uspeo da ga oborim na pod. Zatim su ga sestre stavile u kolica i odvezle - kaže Bratislav.

Direktor bolnice: IMAO JE AKUTNI NAPAD PSIHOZE

Dr Mihajlo Jovanović, direktor bolnice Ozren, kaže za Kurir da ne zna pojedinosti, jer nije radio tog dana. - Od kolega sam čuo da je R. S. dobio akutni napad psihoze, što je zaključeno po tome što je on pretio, psovao, vređao sestre i gađao ih sitnim predmetima. Odmah je smešten u naše sanitetsko vozilo i uz medicinsku pratnju upućen u Toponicu. Tamo je pregledan i vraćen je kod nas, gde se i ubio - kaže Jovanović.

Bio na psihijatriji

R. S. je nakon drame na hodniku bio prevezen u psihijatrijsku bolnicu Gornja Toponica. - Lekari su ga tamo pregledali i zaključili da nije opasan po okolinu. Nakon toga je opet vraćen u sokobanjsku bolnicu i tada se desilo šta se desilo. On se nije ubio u bolničkoj sobi, već je to učinio u drugoj bolničkoj prostoriji - kaže izvor.

Još jedan pacijent je prisustvovao pokušaju bekstva nesrećnog R. S. iz bolnice.

- Čuo sam buku na hodniku. Probudio sam se i, onako pospan, radoznalo sam provirio u hodnik. Ugledao sam R. S. kako beži, a za njim trče medicinske sestre. On je vikao da hoće da ide kući. Sestre su ga stigle na kraju hodnika, uspele da ga vrate, a ja sam ušao u sobu. Kasnije sam čuo kako se izbo nožem i preminuo - kaže Branko Đurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading