INICIJALI UBICA OBJAVLJENI NA SAJTU: Šokantan obrt u istrazi likvidacije Šćepana Roganovića u Herceg Novom

Autor: mediji, Republika

Hronika

19.02.2020

22:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija u Herceg Novom istražuje ko je na jednom crnogorskom portalu objavio komentare u kojima se navode inicijali ubica Šćepana Roganovića (36), koji je 13. februara izrešetan u klasičnoj mafijaškoj sačekuši kod hercegnovčke Kanli kule.

RepublikaFoto: youtube.com/Vijesti Online
Forenzičari na mestu ubistva Roganovića

Zbog tih sumnjivih komentara saslušano je više osoba. Za sada nije poznato da li su sporni komentari postavljeni zlonamerno, sa ciljem da se istraga usmeri na pogrešnu stranu, ili su osobe koje su ih objavile stvarno upućene u dešavanja u podzemlju.

Jedan od komentara je postavljen pod lažnim imenom, a osoba koja ga je objavila navela je, navodno, inicijale onih za koje smatra da su umešani u Roganovićevu likvidaciju.

- Ovi što sa njim jedu i piju svaki dan, ja vjerujem da su 100% umiješani. P. G... N. B... zvani K... Ajde, policijo, učinite sve i privedite ove što sam postavio inicijale ili treba puno ime i prezime da se postavi da ih privedete jer je stradao nevin čovjek, uspješan u svom poslu, izvođenju građevinskih radova, pa im je zasmetao - napisao je ovaj anonimni komentator povodom teksta o likvidaciji kod Kanli kule.

U još jednom komentaru apeluje se na hercegnovsku policiju da usmeri istragu u pravcu osoba čiji su inicijali objavljeni.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Inače, prema nezvaničnim informacijama, većina osoba koja je učestvovala u spornoj prepisci poznata je policiji, zbog čega se i istražuje njihova povezanost sa ovim zločinom.

Podsetimo, Šćepan Roganović je, navodno, bio blizak "kavačkom klanu". Likvidirao ga je muškarac koji je s kačketom na glavi, neposredno pre zločina džogirao po stepeništu čekajući Roganovića. Kada se Šćepan pojavio, napadač mu je prišao s leđa i upucao ga sa tri hica, a zatim ga je "overio" sa još dva metka u glavu. Nakon toga je pobegao uz stepenište do saučesnika, koji ga je čekao na motoru. Policija je kasnije tog dana u naselju Sasovići pronašla zapaljen motocikl, za koji se veruje da ga je koristio ubica, a ubrzo zatim je pronađeno i oružje iz kojeg je pucano.

Upućeni u bezbednosne prilike u Crnoj Gori tvrde da Šćepan nije vodio računa o svojoj bezbednosti jer se nije osećao ugroženim, iako su mu u ratu koji godinama besni između "škaljarskog" i "kavačkog klana" ubijeni otac Niko (66) i brat od strica Vladimir (31), dok mu je rođeni brat Duško (34) ostao bez obe noge u eksploziji bombe podmetnute pod automobil.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading