ODLUKA VIŠEG SUDA: Objedinjen postupak protiv Miškovića i Đuraškovića

Autor: Republika

Hronika

06.10.2017

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu donelo je rešenje o spajanju postupaka protiv Miroslava Miškovića, Mila Đuraškovića i drugih koji su optuženi za poresku utaju, odnosno zloupotrebu položaja odgovornog lica i poresku utaju.

RepublikaFoto: Tanjug
Njegov postupak spojen sa Đuraškovićevim: Miroslav Mišković

Kako je saopštio Viši sud u Beogradu odbijen je kao neosnovan predlog branioca Miroslava Miškovića da se Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu za organizovani kriminal, u ovom slučaju oglasi nenadležnim.

- Razmatrajući predlog Tužilaštva za organizovani kriminal veće je ocenilo da su ispunjeni uslovi za spajanje navedenih krivičnih postupaka i vođenje jedinstvenog postupka - navodi se u saopštenju Višeg suda u Beogradu.

Glavni pretres u ovom krivičnom postupku zakazan je za 30. i 31.oktobar.

Podsetimo, 27. septembra Apelacioni sud u Beogradu jednoglasno je potvrdio prvostepenu presudu u delu u kojem je okrivljeni Miroslav Mišković oslobođen od optužbe da je oštetio putarska preduzeća.

Osuđujući deo presude kojom je Mišković proglašen krivim za pomaganje u utaji poreza vraćen je na ponovno suđenje.

Odluka Apelacionog suda o oslobađanju Miroslava Miškovića za optužbe da je oštetio putarska preduzeća naišla je na osudu, kojoj su se priključili i predstavnici države.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading