Hapšenje u Nišu: Namerno prikrila presude kako bi kazne zastarele

Autor: Republika

Hronika

29.02.2020

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su I. M. (45), zaposlenu u Osnovnom sudu u Aleksincu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Osumnjičena se tereti da, u periodu od 2016. do 2019. godine, nije dostavila 14 pravosnažnih i izvršnih presuda na izvršenje referentima izvršenja kazni zatvora u Osnovnom sudu u Aleksincu i drugim sudovima, što je bila dužna da učini.

Kako se sumnja ona je te presude prikrila u arhivi Osnovnog suda u Aleksincu i na taj način omogućila nastupanje apsolutne zastarelosti kazne zatvora i novčanih kazni, kao i pet zabrana upravljanja motornim vozilom.

Takođe, osumnjičena se tereti da Ministarstvu unutrašnjih poslova nije dostavila 34 pravosnažne presude radi evidentiranja u kaznene evidencije.

Na ime neplaćenih novčanih kazni po pravosnažnim i izvršnim presudama u kojima je nastupila apsolutna zastarelost, I.M. je, kako se sumnja, oštetila budžet Republike Srbije za 575.000 dinara. 

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading