Preživeo jezivu nesreću, ali ne i majčinu smrt: Pre 40 godina Slavko je bio u smrskanom vozu u kojem je stradalo 60 ljudi!

Autor: alo.rs, Republika

Hronika

01.03.2020

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavko Bakić (60) iz Zemuna, koji je nađen obešen u petak u porodičnoj kući u Zemunu, jedan je od malog broja preživelih u stravičnoj železničkoj nesreći 1979. godine u Stalaću kod Ćićevca, kada je poginulo više od 60 ljudi, među kojima su bili i pitomci Vojne akademije, preneli su mediji.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Policija na mestu događaja

Tog 13. septembra 1979. godine, Bakić je sa kolegama pitomcima krenuo na obuku u Skoplje. Tu nesreću je preživeo, ali nije mogao da se pomiri sa smrću majke Milke (85), posle čega se obesio.

- Bakić je u mladosti završio Vojnu gimnaziju i postao pitomac Vojne akademije. Međutim, kada je krenuo na Akademiju, doživeo je železničku nesreću u Stalaću, u kojoj je među žrtvama bio veliki broj pitomaca. Tada je teretni voz 8335, koji je dolazio iz pravca Kruševca, udario putnički voz 771, koji je saobraćao na relaciji Beograd-Skoplje - kaže izvor blizak porodici za beogradske medije.

Kako je navedeno, Slavko je tu nesreću nekako preživeo, ali nije želeo da nastavi studije na Akademiji. - Odslužio je vojni rok u Somboru i upisao Poljoprivredni fakultet. Završio je sve u roku i voleo je svoj posao - rekao je njegov rođak i dodao je je po završetku studija stekao zvanje diplomiranog inženjera poljoprivrede i zaposlio se na Poljoprivrednom fakultetu.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Odnošenje tela preminulih

- Bio je predavač u Institutu za zoo-tehniku na Katedri za reprodukciju i odgajivanje domaćih i gajenih životinja. Pre desetak godina postao je rukovodilac za higijenu. Bio je fin i miran čovek. Nije se ženio, niti je imao dece. Ostao je da živi sa roditeljima i brinuo se o njima. Njegov brat sa porodicom živi u blizini. O svima njima mogu da kažem samo lepe stvari jer su bili porodica za primer. Šta se tačno dogodilo, ne zna se sa sigurnošću. Pretpostavljamo da je Slavku teško pala majčina smrt. Bili su veoma bliski - naveo je njihov rođak.

Komšije kažu da je Milka bila žena koja se nije predava lako.

- Dok je mogla, kretala se i dolazila na kafu. Bila je vedra i trudila se da kuću održava čistom i urednom. Poslednji put sam je videla kada je pre četiri-pet dana izašla po drva. Tada je rekla da želi malo da se kreće kako se ne bi usedela - rekla je komšinica za medije.

Slavka sam takođe videla nedavno. Bio je normalan, nije izgledao neraspoloženo. Tada smo se upitali za zdravlje, ali koliko se sećam, neodređeno je odgovorio - rekla je njihova komšinica.

Tela majke i sina su po policijskom uviđaju poslata na obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok njihove smrti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading