Novi detalji sa suđenja Zoranu Marjanoviću: Svedok par puta video automobil zlatne boje kako ide po nasipu

Autor:

Hronika

09.03.2020

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Palati pravde, pred Višim sudom u Beogradu, danas je saslušanjem svedoka nastavljeno suđenje Zoranu Marjanoviću za ubistvo supruge Jelene Marjanović 2. aprila 2016. godine. Teodora Krsmanović, Jelenina sestra od strica, juče je u sudnicu uvedena nakon svih svedoka i prvi put nakon ubistva susrela se oči u oči sa Zoranom.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Teodora Krsmanović

Pre nego što je pristupila govornici sa koje je trebala da svedoči, zastala je ispred Zorana i uputila mu dug značajan pogled pravo u oči, a potom dala iskaz. Navela je kako se seća da je u februaru mesecu bila u poseti porodici Marjanović, dva meseca pre ubistva, te kako joj se Jelena tada požalila da ne može da izdrži pritisak u kući.

- Nikada mi nije rekla šta je konkretno problem. Nikada se nismo posvađale, ali sam bila ljuta na nju jer sam videla da trpi pritisak u kući, a da ona o tome ćuti. Kada sam joj rekla zašto nekad ne kaže nekome nešto, ona mi je rekla: "Videćeš kada se udaš" - ispričala je Krsmanovićeva.

Ona je dodala kako je Jelena jako volela Zorana i da nikada nije govorila protiv njega, te kako joj nikada nije rekla da planira da ga ostavi ili ode od njega.

- Čak i kada je zove nadimkom Tetka, ona bude besna, ali neće ništa da mu kaže - ispričala je ona.

Jugo jurio ka Jeleni

Dragan Prvulović rekao je da je kobnog dana sa ženom i decom bio pored nasipa i da je video Zorana, Jelenu i Janu. Takođe, video je i kako je Jelena potrčala nasipom. Zoran je, prema njegovim rečima, sa ćerkom šetao pored nasipa. Pažnju mu je ponovo nakon nekog vremena privukao jugo koji je došao na nasip od pet do deset minuta pošto je Jelena otrčala i krenuo u pravcu u kom je i ona otišla.

U njega je, po Prvulovićevim rečima, ušao muškarac koji je već bio na nasipu, a u njemu su se već nalazila dvojica muškaraca.

- Jugo je bio upečatljiv jer se kretao ogromnom brzinom i podigao je veliku prašinu na nasipu - objasnio je svedok u sudnici.

On je rekao i kako je tog dana sa ćerkicom prelazio nasip, kao i da je žena sa kozama stigla nakon što su Jelena i Zoran otišli sa tog mesta. Objasnio je i da rep nosi poslednjih deset godina.

Dok odbrana tvrdi da su tragovi Jelenine krvi pronađene u automobilu Marjanovića nastali kada se ona posekla dok je menjala gumu, Teodora to demantuje.

- Tačno je da je Jelena pre smrti povredila ruku kada je menjala gumu na autu, ali nije imala posekotinu, već joj je ruka bila samo modra - rekla je ona.

U to se uverila, kako kaže, gledajući u fotografiju koju joj je Jelena poslala. Svedok je upitan i o tome da li se plaši, kao i da li je bila izložena bilo kakvim pritiscima pre samog svedočenja, na šta je rekla da je uplašena od samog čina svedočenja, ali da nije trpela nikakav pritisak niti joj je iko pretio.

Spuštali su se ka kanalu

Pre Teodore svedočio je Milan Radić, biciklista koji je vozio kroz Crvenku paralelno sa kanalom gde je pronađeno Jelenino telo. On je rekao da je između 17.05 i 17.07 video ženu i muškarca kako silaze sa nasipa ka kanalu, te kako se žena spuštala ka kanalu okrenuta levim bokom ka dole. On je jedini među svedocima koji tvrdi da je kobnog dana video samo muškarca i ženu, bez deteta.

Dete bilo sa čovekom duge kose vezane u rep

Radosava Marinković, žena koja je u vreme ubistva čuvala koze pored nasipa, rekla je da je na nasip stigla oko 16.40 i da je tamo videla čoveka duge kose vezane u rep, starosti oko 65 godina, i da je sa njim bilo dete.

- Dete je potrčalo ka kozama, a on je pozvao, nisam sigurna da li Dano ili Jano, i ona se vratila. Ja sam sedela i gledala svoja posla. U nekom trenutku sam videla kako se penju na nasip. U daljini su stajala dva automobila. Muškarac je išao prema tim kolima i zastao je pored njih, a onda nastavio dalje. Jedan automobil zlatne boje je išao par puta gore-dole. Oko 18.30 ili 18.45, kada sam krenula kući sa kozama, opet sam naišla na taj automobil. Muškarac koji ga je vozio imao je rep i obrijanu glavu sa strane. Gledao je ka meni i ja sam okrenula glavu - kaže ona.

- Čistina je, pa je čudno da ih nisam primetio kako su išli nasipom, već kao da su nasip samo prešli, s jedne na drugu stranu. Muškarac je imao maskirne pantalone i crnu jaknu, a žena je išla za njim u sivom donjem delu trenerke i crvenkastom gornjem delu. Išla je za njim za dva-tri koraka, spuštala se ka kanalu. Ja ne mogu da kažem da li su to oni, ali žena je imala raspuštenu, crnu kosu dužine do plećke - posvedočio je on.

Suđenje se nastavlja sutra, a očekuje se da se kao svedoci, između ostalih, pojave Zorica Gemović, Jelenina frizerka, i Lena, Janina vaspitačica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading