Vlasnika firme nasmrt pretukli i oteli 40.000 evra

Autor:

Hronika

20.03.2020

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trojica državljana Srbije uhapšena su u Hrvatskoj zbog sumnje da su u utorak po podne u Makarskoj nasmrt pretukla 66-godišnjeg Jozu Čorića, vlasnika firme za prevoz putnika i robe "Kika", i od njega ukrala oko 40.000 evra.

RepublikaFoto: e-stock/A. Bačlija
Foto: Ilustracija

Splitska Slobodna Dalmacija piše da su dvojica osumnjičenih državljana Srbije uhapšena na području sela Civljane, dok je njihov saučesnik zaustavljen na graničnom prelazu Bajakovo u momentu kada je pokušao da napusti teritoriju Hrvatske i uđe u Srbiju, gde bi ga zbog epidemije korone sasvim sigurno čekala izolacija od 14 dana.

Sanja Nazlić iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske potvrdila je za ovaj dnevnik da su "u njihovim prostorijama tri osobe koje su uhapšene zbog ovog događaja i nad njima se provodi kriminalističko istraživanje".

Identiteti osumnjičenih nisu saopšteni, ali je navodno kod njih nađen ukradeni novac jer su uhapšeni samo nekoliko sati posle zločina, pa plen nisu uspeli da potroše.

Čorić možda tipovan

Jedan od osumnjičenih koji je uhapšen na području Vrlike, kako navodi Slobodna Dalmacija, u Hrvatsku je došao u posetu tašti.

Za sada nije saopšteno ni kada su trojica osumnjičenih za ubistvo vlasnika firme došla u Hrvatsku, kao ni da li su možda u toj republici boravila duže i radila, ili su doputovala ciljano da opljačkaju Čorića.

Ukoliko su u Hrvatsku otišli samo iz tog razloga, pitanje je da li su imali saučesnika, tipera koji im je dojavio Čorićeve navike, kada i koliko novca prenosi, tačnije prevozi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading