Hapšenja po celoj Srbiji! Kršenje izolacije, policijskog časa, posednovanje droge

Autor: Blic

Hronika

21.03.2020

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Irigu i Rumi uhapsili su Ž. S. (37) i M. P. (45), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

RepublikaFoto: rjt.gov.rs

Oni su se za vreme policijskog časa nalazili na ulici bez dozvole za kretanje.

Njima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Policija je kod Ž.S. pronašla manju količinu marihuane. Nakon veštačenja, biće podneta i odgovarajuća prijava.

Uhapšeno petoro u Prokuplju

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prokuplju, po nalogu nadležnog tužilaštva, uhapsili su pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

U saopštenju PU Prokuplje se navodi da su uhapšeni V. M. (29), M. I. (24), S. I. (29) i S.R. (30) iz okoline Žitorađe, kao i D. B. (23) iz Prokuplja.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Foto: Ilustracija

Policija je za vreme trajanja policijskog časa četiri lica zatekla u automobilu i jedno lice na ulici u Prokuplju. Oni su, uz krivične prijave, privedeni u Osnovno javno tužilaštvo u Prokuplju, kaže se u saopštenju.

Hapšenje u Vrnjačkoj Banji

Policija je u Vrnjačkoj Banji uhapsila M.B. (30) i Z.P. (30) zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Policijski službenici su ih juče zatekli na ulici u Vrnjačkoj Banji i na terasi ugostiteljskog objekta na Kopaoniku i tom prilikom utvrdili da su prekršili izrečene mere samoizolacije.

Nakon priznanja izvršenja krivičnog dela lica su osuđena na kaznu zatvora u kućnim uslovima.

Takođe policija će, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneti krivične prijave protiv 11 osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Devet osoba zatečeno je na ulicama u vreme trajanja policijskog časa, dok su dve osobe starije od 65 godina prekršile Naredbu o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading