Pogledajte koliko je ljudi sinoć uhapšeno!

Autor:

Hronika

24.03.2020

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom protekle noći na teritoriji Srbije procesuirano je 112 osoba zbog kršenja zabrane kretanja, a još 218 osoba nije pronađeno na svojim adresama pri čemu su prekršili meru samoizolacije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Apelaciono javno tužilaštvo u ovim trenucima svim silama se trudi da lica koja krše mere zabrane kretanje budu što pre procesuirani kako bi se poslala snažna poruka da u ovim trenucima svi moramo biti odgovorni i disciplinovani u borbi protiv koronavirusa.

Beograd

Na teritoriji koju pokriva Apelaciono javno tužilaštvo Beograd ukupno je obuhvaćeno 52 lica od čega za kršenje člana 248. Krivičnog zakona - Samoizolacija - ukupno 3 lica i za njih je određeno zadržavanje i predložen pritvor. Za jedno lice mera pritvora je već određena. Za  kršenje člana 248. - policijski čas, ukupno je obuhvaćeno 49 lica i od toga za 1 lice određen kućni pritvor za krivično delo, a protiv 48 lica podnete su prekršajne prijave.

Novi Sad

Na području Apelacionog javnog tužilaštva Novi Sad, zbog kršenja mera izolacije u radu je bilo ukupno 9 lica, određen je pritvor  u odnosu na 6 lica, zadržavanje i predlog za određivnje pritvora u odnosu na 1, zabrana napuštanja stana u odnosu na 1 lice, a zaključen sporazum sa jednim licem (kućni zatvor 8 meseci.

Niš

Juče za je krivično delo iz čl. 248. Krivičnog zakona postupano prema 18 lica, od kojih je prema 8 određen pritvor, a prema 10 mera zabrane napuštanja stana.

Kragujevac

Zbog zavrane kršenja mera samoizolacije postupano je prema 20 lica, od toga, 3 licima izrečena je mera zadržavanja, prema 4 lica mera zabrane napuštanja stana i sa 9 lica je zaključen sporazum o priznanju krivičnog dela i izrečene su kazne zatvora u trajanju od 3 meseca. U 8 slučajeva i 1 u trajanju od 4 meseca, dok su preostala 4 lica u redovnom postupku.

Tužilaštvo je jasno stavilo da znanja da lica koja krše mere zabrane kretanja biće ekspresno procesuirani jer ovim postupcima ugrožavaju sopstveni, a i život ljudima u svojoj okolini.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
BREŽANAC

24.03.2020 08:54

Ko se ne pridržava odlukama koje je donela vlada Srbije treba automatski odrediti kazne i to, ako nije zaražen 3 godine zarvor a ako je zaražen 12 godina bez suđenja i slušanja laži koje koriste da opravdaju svoju bahatost.