Policija i tužilaštvo na mukama: Pohapšeno previše ljudi zbog nepoštovanja policijskog časa i samoizolacije!

Autor:

Hronika

25.03.2020

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom samoizolacije, koja predstavlja najbolji vid borbe protiv epidemije koronom, hapšenje samo jednog čoveka predstvlja veliki problem, a kamoli njih 134, sa koliko ih je juče imala posla policija zbog nepoštovanja policijskog časa i samoizolacije, dok tužilaštva, uprkos epidemiji, rade punom parom kako bi procesuirala sve da ne bi došlo do širenja zaraze.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ipak, iako nadležni prethodnih dana rade bez predaha kako bi obeshrabrili građane da krše mere zabrane kretanja, i dalje se ipak ponavljaju ova krivična dela.

Beograd

U Beogradu je privedeno ukupno 50 lica, od čega 9 osoba zbog nepoštovanja mere samoizolacije u toku trajanja epidemije, što je predviđeno članom 248 Krivičnog zakona. Od tih 9 lica, za 8 je određeno zadržavanje i predložen pritvor - što je već prihvaćeno za 5 lica.

Zbog kršenja zabrane kretanja za vreme trajanja policijskog časa procesuirana je 41 osoba. Za njih sedmoro već je određena mera kućnog pritvora, a protiv 34 lica su podnete prekršajne prijave.

Novi Sad

Zbog kršenja mera izolacije u Novom Sadu je vođen postupak protiv 18 ljudi. Za njih 15 određena je mera pritvora, a zadržavanje i predlog za određivanje pritvora podneta su protiv 2 osobe. Protiv jednog lica izrečena je mera zabrana napuštanja stana.

Juče je zbog nepoštovanja policijskog časa privedeno 8 osoba, od kojih je za 6 određen pritvor, a dok je jednom licu izrečena mera zabrane napuštanja stana.

Kragujevac

Puno posla za policiju i tužilaštvo bilo je i u Kragujevcu - zbog kršenja mera samoizolacije procesuirano je čak 14  ljudi. Protiv njih 6 određen je kućni pritvor, dok su 4 osobe zadržane. Protiv jednog lica izrečena je mera zabrane napuštanja stana.

Krivični zakonik u članu 248. reguliše mere izolacije za vreme trajanja epidemije i predviđa novčanu kaznu ili kaznu zatvora do 3 godine. Tužilaštvo i nadležni i dalje apeluju da se naši građani ponašaju odgovorno i disciplinovano jer jedino je izolacija i smanjeno kretanje najefikasniji vid borbe protiv epidemije koronavirusom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading