Srbi organizovali filmsku pljaćku: Bogataše širom Evrope ojadili za preko 60 miliona evra

Autor: Republika, Telegraf

Hronika

03.04.2020

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zorica M. (37), Ana Đ. (26), Muharem B. (36), Saša Š. (49) i Filip I. (31) uhapšeni su u akciji policije i tužilaštva Srbije i još tri zemlje, zbog sumnje da su veoma složenim finansijskim prevarama oštetili više hiljada osoba za više od neverovatnih 60 miliona evra, prenose mediji.

RepublikaFoto: twitter.com/CNET
Foto: Ilustracija

Sumnja se da su oni u dužem periodu, zajedno sa saučesnicima iz Bugarske, Austrije i Nemačke, obavljali veoma složene finansijske prevare. 

Osumnjičeni su napravili potpuno lažnu berzu na kojoj se trgovalo akcijama. Berza je bila toliko vešto izgrađena da niko nije posumnjao da se zapravo radi o prevari jer je sve izgledalo toliko uverljivo. Čak su prikazivane i lažne cene akcija te tako nagovarali investitore da uplaćuju ogromne količine novca.

Кako se sumnja, prvo bi oštećeni uplatili veći iznos novca, a onda bi im osumnjičeni posle određenog perioda prikazavali kako su, navodno, navedene akcije u potpunosti izgubile vrednost, odnosno da su oštećeni izgubili uloženi novac.

Na taj način osumnjičeni su, zajedno sa saizvršiocima iz drugih zemalja, oštetili više hiljada ljudi za više od 60.000.000 evra.

Osumnjičene firme Select X i I-source

Policija je prilikom pretresa stanova kao i poslovnih prostorija firmi "Select X" i "I-source" u Beogradu koje osumnjičeni koriste, oduzela informatičku opremu i tri putnička vozila.

Njima se na teret stavljaju krivična dela prevara i pranje novca.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading