Sahranjen državni sekretar Blažić: Ćerka Olja održala potresan govor koji su mogli da čuju samo najuži članovi porodice

Autor: novosti.rs, Republika

Hronika

04.04.2020

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine Branislav Blažić (63), koji je preminuo u Beogradu, u sredu, 1. aprila, od posledica korona virusa, sahranjen danas pre podne u Kikindi, gde je rođen.

RepublikaFoto: Tanjug/Oksana Toskic
Branislav Blažić

Na Novom mokrinskom groblju u rodnom gradu ispratili su ga članovi najuže porodice i gradonačelnik Kikinde Pavle Markov, njegov dugogodošnji prijatelj i saradnik.

Opelo su služili sveštenici SPC, a oproštajnim govorom od oca se oprostila njegova mlađa ćerka Olja. Sveštenik Boban Petrović, starešina hrama Svetih Kozme i Damjana podsetio je da je Blažić bio veliki dobrotvor Srpske pravoslavne crkve.

Iako je poslednjih desetak godina s porodicom živeo u Beogradu, Kikinda je bila Blažićev grad i koji je često dolazio, jer tu živi njegova familija, kao i porodica njegove supruge.

Zato je mnogim njegovim prijateljima, saradnicima iz SNS-a, kolegama iz kikindske bolnice, gde je nekada radio kao hirurg i poznanicima žao što nisu mogli da ga isprate na drugačiji način, jer se na groblju poštuju stroge mere pa na sahranama može da bude ukupno 10 ljudi. Pre sahrane neki su dolazili pojedinačno da ostave ili zapale sveću.

Prilikom sahranjivanja preminulih od posledica KOVID-19, strogo se poštuju propisane mere, pa zaposleni nose zaštitne maske, rukavice i zaštitna odela.

Sudbina i neočekivana bolest čudno su složile kockice, pa je nekadašnji predsednik opštine Kikinda, preminuo 1. aprila, na svoj 63. rođandan, a mnogi koji su želeli nisu mogli da se oproste od njega, pa je iz loklanog SNS-a najavljeno da će komemoraciju jednom od osnivača stranke, održati kada prođe vanredno stanje.

Branislav Blažić je priminuo na Klinici za infektivne i tropske bolesti KCS u Beogradu, gde se lečio od sredine marta. Iza sebe je ostavio suprugu i troje dece. Bio je i deda jednog unuka. Imao je bogatu političku karijeru, bio pokrajinski i republički poslanik, ministar za zaštitu životne sredine i predsednik opštine Kikinda. Bio je jedan od osnivača SNS-a i član Predsedništva te stranke.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading