Efikasna reakcija policije pokazala migrantima da Srbija nije mesto gde mogu da prave probleme

Autor: Republika

Hronika

07.04.2020

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prihvatnom centru u Obrenovcu u kojem su smešteni migranti, došlo je do sukoba dve grupacije ove populacije.

Foto: Privatna arhiva
Efikasna i brza reakcija policije u Obrenocu

Sukob dve grupe migranata je eskalirao i došlo je do masovne tuče. Tom prilikom oštećeni su i objekti prihvatnog centra.

Ovaj incident u prihvatnom centru zahtevao je reakciju policije koja je na veoma brz i efikasan način rešila situaciju.

Uprkos merama koje su uvedene za vreme vanrednom stanja u kojem policija ima pojačan obim posla kako bi sprečilo širenje epidemije koronavirusa, pripadnici MUP-a su pokazali da bilo koju situaciju mogu da drže pod kontrolom.

Efikasno rešavanje incidenta u prihvatnom centru pokazalo je migrantima da Srbija nije mesto gde mogu da prave probleme i da će svi oni koji krše zakon ove zemlje morati da snose posledice svojih postupaka.

Povodom incidenta reagovao je i gradonačelnik Obrenovca Miroslav Čučković.

- Tokom noći i dana grupa Avganistanaca pokušala je da naruši policijski čas i napusti centar. Nasrnuli su na radnike komesarijata i demolirali objekte u kasarni. Združenom akcijom pripadnika policije i vojske lišeno je slobode 30 lica i oni su sprovedeni u tužilastvo. Mislim da im više neće pasti na pamet ovakve akcije. Na svu muku samo nam je i ovo trebalo. Ali proći će i ovo pa ćemo ih ispratiti onako kako dolikuje. Pozivam tužilaštvo da oslobodi i našeg sugradjanina koji je juče uhapsen zbog objava na fb,strah stanovništva je očigledno opravdan. Važno je da je danas država pokazala da Obrenovčani ne treba da brinu - napisao je Čučković na Fejsbuku.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading