Stanje mu se naglo pogoršalo, ni respirator mu nije pomogao: Kako su izgledali poslednji minuti Kosmajčevog života

Autor: Kurir, Republika

Hronika

12.04.2020

17:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biznismen Dragoslav Kosmajac (67), koji je bio zaražen koronavirusom, preminuo je u KBC "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu.

RepublikaFoto: e-stock/K. CVIJOVIĆ
Dragoslav Kosmajac

Lekari su se za Kosmajčev život borili od 6. aprila, kada mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo, zbog čega je bio stavljen na respirator.

- Kosmajac, za kog je utvrđeno da je zaražen koronom, u bolnicu je primljen 30. marta u teškom, ali stabilnom stanju. Najverovatnije zbog godina, ali i drugih zdravstvenih tegoba koje je imao, pozlilo mu je 6. aprila i stanje mu se naglo pogoršalo. Virus mu je zahvatio oba plućna krila, zbog čega je bio priključen na respirator. Borba za njegov život trajala je danima, ali je juče preminuo - potvrdio je sagovornik  i dodao da nije utvrđeno na koji način se kontroverzni Zvezdarac zarazio.

 

 

Slabog zdravlja

Za Dragoslava Kosmajca, koji se dovodio u vezu sa trgovinom narkoticima i navodno bio jedini sa ovih prostora koji je lično upoznao Pabla Eskobara, šira javnost čula je 2014, kada je uhapšen zbog sumnje da je utajio porez i nezakonito uknjižio zemljišta na Zvezdari, zbog čega su ga mnogi zvali srpski Al Kapone.

Međutim, posle tri meseca provedena u pritvoru, kao i dva sudska postupka, on je krajem 2018. pravosnažno oslobođen svih optužbi i nastavio je da živi kao slobodan čovek.

- Bio je slabog zdravlja, imao je srčane tegobe, zbog kojih mu je pozlilo i kada je bio uhapšen. Upravo je njegovo zdravstveno stanje bio jedan od razloga zbog kojih je posle tri meseca u pritvoru, uz kauciju od 200.000 evra, bio pušten da se brani sa slobode - objašnjava sagovornik.

 

 

Dvostruki život

Posle njegovog hapšenja otkriveno je da je Zvezdarac vodio dvostruki život. - Živeo je povučeno, vozio se na "vespi", kupovao na kioscima brze hrane, sam skupljao kirije od lokala koje je izdavao.

Tokom iznošenja ličnih podataka u tužilaštvu, otkrio je da je vlasnik samo jednog vozila - kombija iz sedamdesetih godina, a da njegova supruga poseduje džip "lend kruzer". Ipak, nabrajanje nepokretne imovine koja je u njegovom posedu i vlasništvu njegove supruge trajalo je oko 45 minuta - podseća sagovornik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading