Muškarac iz Čačka umro od posledica koronavirusa

Autor: Republika

Hronika

26.04.2020

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Čačku je potvrđeno još četiri slučaja inficiranja koronavirusom, nakon što su stigli rezultati 40 briseva. Kako pišu lokalni mediji, među novozaraženima je troje dece, dok četvrti pozitivan test pripada muškarcu S. L. koji je u subotu preminuo od posledica ove bolesti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Muškarac (60) koji je bio na respiratoru u izrazito lošem stanju sa znacima masivne obostrane pneumonije i pod sumnjom na kovid preminuo je u čačanskoj bolnici. Prva dva njegova testa bila su negativna, a tek treći bris pokazao je prisustvo korona virusa.

- U prijemno-trijažnoj ambulanti Opšte bolnice bilo je 13 pregleda, a dve osobe su primljene, tako da se na infektivnom odeljenju te zdravstvene ustanove nalazi 27 pacijenata pri čemu je prethodnog dana preminuo jedan pacijent. Poslednjih nekoliko dana u prilici smo da brzo i efikasno detektujemo osobe iz kontakta i smestimo ih halu u Atenici i nadamo se da ćemo takvim presecanjem lanca infekcije kroz neko vreme, od nedelju, dve, videti očigledan rezultat - rekao je dr Miroslav Sretenović, direktor bolnice.

Кorona virus do sada je potvrđen kod 79 osoba sa područja Čačka, 41 u Gornjem Milanovcu, tri u Lučanima i dva u Ivanjici, što je ukupno na području Moravičkog okruga 125.

U "plavoj hali" tokom prethodnog dana bila su četiri prijema, tako da je u njoj trenutno smešteno 20 bolesnika.

Od početka epidemije do danas u Čačku beležimo 10 smrtnih slučajeva, četiri u Gornjem Milanovcu i jedan u Ivanjici, što je ukupno u okrugu 15.

Troje dece iz Čačka zaraženo koronavirusom

Kako saznaje Morava info, među novozaraženima u Čačku je i troje dece, uzrasta tri, četiri i pet godina. Svi su iz jedne porodice, a zarazu im je, po svemu sudeći, preneo otac ,koji se već nalazi u čačanskoj bolnici. Majka i baka dve devojčice i dečaka nisu inficirane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading