UŽAS! Uznemirijući trend nasilja: Zapaljena kuća srpske porodice u Cernici!

Autor: kosovo-online.com, Republika

Hronika

28.04.2020

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U selu Cernica u opštini Gnjilane rano jutros zapaljena je kuća Svetozara Cvetkovića, a vatrogasci su uspeli da spreče da kuća u potpunosti izgori, izjavio je danas šef biroa Kacelarije za Kosovo i Metohiju Zoran Stojković.

Foto: kosovo-online.com
Strašan prizor!

On je za portal Kosovo onlajn rekao da vlasnik kuće živi u Jagodini sa suprugom, ali da je stanovništvo vidno potrešeno i uznemireno tim događajem i pozvao nadležne organe da nađu počinioce i izvedu ih pred lice pravde, kako ekstremisti ne bi smatrali da su pozvani da pale i uništavaju srpsku imovinu.

- Cernica je etnički mešovito selo, sa većinskim albanskim stanovništvom, sa oko 2.000 Albanaca i oko 70 Srba. Posle rušenja kuće Jovice Menkovića, 18. februara, sada je izgorela još jedna srpska kuća. U selu je taj događaj izazvao strah i osećaj nesigurnosti i neizvesnosti - rekao je Stojković.

Cvetkovićeva ćerka Mileva Živković, koja inače živi u Partešu, a trenutno se nalazi u izolaciji u Jagodini jer je pandemija zatekla u inostranstvu, rekla je da ocu još nisu rekli da je kuća zapaljena, jer je star i bolestan.

- Izolacija mi ističe 1. maja i tada ću videti roditelje. Ovo je i bolno i strašno, nikada nismo imali problema sa komšijama Albancima - rekla je ona i dodala da je kuća više puta obijana, da su odnošene stvari, a da počinioci nikada nisu pronađeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading