ŠOK: Otkrivena laboratorija kao u najljućem krimi-filmu!

Autor: Republika

Hronika

15.10.2017

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu otkrili su laboratoriju za izradu falsifikovanih dokumenata i tom prilikom je uhapšen Z. K. (62) iz Beograda zbog osovane sumnje da je počinio krivično delo falsifikovanja isprave.

Uhapšen Z. K. (62) iz Beograda

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, postoji osnovana sumnja da je Z. K. izrađivao falsifikovane lične karte, vozačke dozvole, kao i razna uverenja i potvrde.

Prilikom pretresa pronađena su dva kućišta računara, skener, boje, lakovi i trake za izradu holograma, prese, laminator za plastificiranje dokumenata i klišei na kojima se otiskuju pečati falsifikovanih dokumenata.

Pored toga, pronađene su i veće količine plastificiranog papira, folije i bela plastika za izradu falsifikovanih dokumenata, papir u bojama originalnih dokumenata, kao i razni pečati, među kojima i pečati raznih graničnih prelaza korišćenih za overavanje dokumenata.

Otkriveno je i više urađenih falsifikovanih dokumenata sa imenima i fotografijama korisnika, kao i originalni blanko obrasci izvoda iz matičnih knjiga rođenih Republike Srbije, obrasci uverenja o državljanstvu, kao i obrasci iz matične knjige venčanih, navodi se u saopštenju MUP-a.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, a priveden je tužiocu uz krivičnu prijavu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading