KOLEGE UBIJENE MAJE: Čim se porodila, videlo se da se u njihovom domu NEŠTO STRAŠNO DOGAĐA!

Autor: blic.rs

Hronika

16.10.2017

04:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

“Počela je da se povlači u sebe posle porođaja sa drugim detetom. Vidno je smršala. Pitala sam je šta je to tišti u životu kad je dozvolila sebi da dođe u to stanje oronulosti. Ona je odgovorila: "Bolje da ne pričam, baš sam privatno iznurena i izmorena.”

RepublikaFoto: e-stock/M. JOŠIDA
Mesto stravičnog zločina u Rakovici

Tako priča za Blic Sandra Jelovac, medicinska sestra Ginekološko-akušerske klinike Narodni front koja je radila sa Majom Đorđević (38), koju je monstruozno ubio Marko Nikolić (42) nakon što je pred njom ubio njihovog sina Mihaila (4).

Stravičan zločin dogodio se 12. jula u 15.30 sati u Centru za socijalni rad u Rakovici.

Po dogovoru, otac je dete uzimao i vraćao u toj ustanovi, a tog dana, kao i mnogo puta do tada, Maja je došla po sina. Marko je dete zadavio, bacio ga na pod, a onda Maju vukao za kosu po betonu i nožem ubadao u leđa do smrti.

Dvoje radnika koji su pokušali da odbrane nesrećnu ženu svedočili su ove nedelje: jednom je monstrum odsekao deo obraza, dok je druga radnica gotovo ostala bez prsta.

Nikada neće biti zaboravljena

Nesreća koja se dogodila pogodila je sve zaposlene u GAK Narodni front koji su poznavali Maju, a u znak sećanja na nju kolege su u sobi za sestre na odeljenju apartmana okačile njenu sliku.

Sandra Jelovac, medicinska sestra koja je od prvog dana radila sa njom, kaže da se poslednjih dana Majinog života videlo da prolazi kroz težak period.

- Kada sam došla na kliniku, Maja je bila jedna od pet najlepših sestara. Plenila je ne samo izgledom već i energijom i stavom. Niko nema nijednu lošu reč o njoj da kaže. Posle porođaja, ona je bila izmenjena ličnost. Kao da se nešto strašno dešavalo - priča Sandra.

Poslednji Majini sati 

Ana Đurić, medicinska sestra, poslednja je osoba koja je videla Maju Đorđević kada je izlazila sa klinike i otišla da pokupi dete.

- Nikada neću zaboraviti Maju kako mi maše na vratima dok izlazi sa klinke i kreće prema Centru za socijalni rad. I dalje ne mogu da verujem šta se desilo. Užasno je to što se dogodilo, svi smo i dalje u šoku. Maja je bila divna i plemenita, puna života. Krila je svoje probleme, pričala mi je da ima planove za odmor. Želela je da sa sinom Mihailom (4) letuje u avgustu u Grčkoj, čekala je samo da joj bivši muž da saglasnost o izlasku iz zemlje - objašnjava Ana.

Krila tugu

O svom privatnom životu Maja je retko pričala, a kada bi govorila, to bi bilo samo o lepim stvarima.

- Pričala je o svojoj deci lepe stvari, kako se sinovi slažu kao da su od istih roditelja. Sa Markom je bio drugi brak, kratko je trajao, ali nismo je zapitkivali o tome. Govorila je samo da joj teško pada kada ide u centar da vodi dete. Tragedija koja se tamo dogodila pogodila je sve koji su je poznavali. Čuvamo njenu sliku u sobi za sestre kao uspomenu na tako divnu koleginicu - kaže Đurić.

Prof. dr Snežana Rakić pomogla je Maji da na svet donese Mihaila, dečaka kog je otac krvnički ubio.

- Ja sam bila načelnik odeljenja carskih rezova kada je tamo radila Maja Đorđević i vodila sam joj trudnoću sa detetom koje je ubijeno. Bila je vrhunski profesionalac u svom poslu, i u odnosu prema pacijentima i u odnosu prema kolegama. Uvek je bila nasmejana, lepo je izgledala i pristojno se ponašala. Nakon tog porođaja, šest meseci nije dolazila i saznala sam da taj brak nije tako idealan i da se ona razvela. Ona se nije toliko žalila. Tokom trudnoće otac deteta je dolazio sa njom na preglede, izgledali su kao skladan par. Mi smo znali da ima problem sa suprugom, ali nismo znali da je to toliki problem. Nažalost, završilo se tragedijom - kaže prof. dr Rakić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading