Pljačkaš upucan u genitalije na Miljakovcu: Trefovoj udovici oteo 7,5 miliona!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Kostadinović Tref (42) ranjen je u sredu oko ponoći na Miljakovcu. Nepoznati napadač zadao mu je šest prostrelnih i ustrelnih rana na nogama i genitalijama!

RepublikaFoto: printscreen/facebook.com
Izrešetan pred zgradom: Aca Tref

Pozvali ga na mobilni

Kostadinovića je kobne večeri neko pozvao telefonom, nakon čega je on izašao ispred zgrade. Međutim, čim je kročio na ulicu, napadač je zapucao na njega. Povređeni muškarac odmah je prevezen na VMA, gde su mu sanirane povrede.

- Za njim su bile raspisane tri poternice policije i tužilaštva. Nakon ranjavanja on je odbio saradnju sa policijom - rekao je izvor iz istrage.

Otac ubijen, sin poginuo na motoru

Andrej Kovačević Tref (25), sin ubijenog Vlade Kovačevića Trefa, prema zvaničnoj verziji, poginuo je 3. septembra 2006. godine, vozeći motor jamaha dok je bio na slobodnom vikendu tokom izdržavanja kazne zatvora od devet godina. Njegov otac je bio biznismen i vlasnik lanca fri-šopova, a ubijen je 20. februara 1997. na ulazu u Sava centar na Novom Beogradu. Na mesto zločina samo nekoliko minuta posle policije stigao je Marko Milošević, sin Slobodana Miloševića, kojeg mnogi dovode u vezu sa ubistvom Trefa.

Aleksandar je 1998. godine bio saučesnik u čuvenoj pljački "Tref rentakara". Sa tada 17-godišnjim Andrejem Kovačevićem i 19-godišnjim Filipom Gavrilovićem ubio je dvoje zaposlenih i odneo sedam i po miliona maraka. Firma je pripadala Andrejevoj maćehi Bojani Kovačević Bajrušević, a nasledila ju je nakon ubistva Andrejevog oca Vlade Kovačevića Trefa 1997. godine. Pljačku je organizovao Andrej, nezadovoljan podelom imovine jer skoro ništa nije dobio.

Pljačkaši "Tref rentakara" otkriveni su kada se upravo Aleksandar Kostadinović pojavio dan nakon pljačke u Urgentnom centru zbog rane na nozi. Tvrdio je da se sam ranio na slavlju u Mladenovcu, ali je pod pritiskom inspektora otkrio da je učestvovao u pljački i dvostrukom ubistvu, ali i odao saučesnike. Za ranu od metka je ispričao da je nastala kad je pretio blagajnici opljačkane firme Biljani Stanojković, koja je jedina znala šifru sefa. Rekao joj je da će je ubiti ako ne bude sarađivala, a onda je oružje stavio za pojas i ono je samo opalilo i ranilo ga u butinu!

Raskomadali ih i zabetonirali

Dve godine nakon pljačke u Dunavu kod Golupca nađena su tri raskomadana leša u drvenim sanducima, a ostaci tih žrtava su čak bili i zabetonirani. Taj slučaj povezivan je sa pljačkom agencije "Tref rentakar". Sumnjalo se da su u pitanju treći pljačkaš Filip Gavrilović, njegov otac i njihov prijatelj, koji se vode kao nestali, ali leševi nikada nisu identifikovani.

Egzekucija

Tokom pljačke Andrej je ubio čuvara Bratislava Dačića, kojeg je i lično poznavao jer je često dolazio dok mu je otac bio živ. Sa plenom su otišli do sela Nemenikuće, kod Mladenovca, gde je Kostadinović ostao sa novcem, dok su Kovačević i Gavrilović blagajnicu odvezli do Garaškog jezera, kod Aranđelovca, gde su je ubili u jednom čestaru. Okružni sud u Beogradu 1999. godine osudio je Kostadinovića na 15 godina robije, Andreja na 10 godina maloletničkog zatvora, a Filip je tada bio u bekstvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading