Vatra divljala kod Studenice i na Kopaoniku: Gorelo više desetina hektara, a OVO je UZROK!

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

15.05.2020

18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Požar koji je danas oko podneva izbio u selu Dolac blizu manastira Studenica, a zatim i još jedan koji je bukuo na Kopaoniku stavljeni su pod kontrolu i na sreću, nema povređenih.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Foto: Ilustracija

- Sve je pod kontrolom. Nema povređenih i nema ugroženih objekata - potvrdili su za "Blic" iz Sektora za vanredne situacije.

Podsećamo, požar nije ugrozio srednjovekovni manastir Studenicu udaljenog oko pet kilometara, ali se potpomognuta snažnim vetrom brzo širio prema kućama u jedom zaseoku Dolca zbog čega je preventivno evakuisano šest domaćinstava.

Vatrogasci su intervenisali i poviše rudarske varošice Ušće u Ibarskoj klisuri, gde je požar zahvatio oko 10 hektara šume i niskog rastinja, kao i na još nekoliko lokacija na teritoriji Kraljeva. U gašenju učestvuju svi pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice sa svim raspoloživim vozilima.

Prema rečima predsednika mesne zajednice Studenica Dragana Jevremovića požar se proširio na oko 50 hektara borove šume.

Uzrok požara koji je izbio na Kopaoniku u popodnevnim časovima nije poznat ali se nezvanično smatra, kako se navodi u saopštenju GS S-a, da ga je izazvao pad strujnog voda sa dalekovoda koji je srušio olujni vetar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading