ČEKIĆI, PALICE I SUZAVAC: Svi detalji napada hrvatskih navijača na mlade Srbe u Vukovaru!

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

19.05.2020

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog napada na pripadnika navijačke grupe "Grobari" beogradskog Partizana, prošle sedmice na parkiralištu u Vukovaru, tamošnje tužiteljstvo sprovelo prvo ispitivanje četvorice dostupnih osumnjičenika, od kojih je za dvojicu zatražilo određivanje istražnog zatvora, što je sud odbio.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Osumnjičeni 25-godišnjak je, prema sumnjama Opštinskog državnog tužilštva, s godinu mlađim suosumnjičenikom okupio pripadnike "Bed Blu Bojsa" kako bi se obračunao sa od ranije poznatim "Grobarom", za kojeg je saznao da se nalazi u jednom vukovarskom kafiću, prenela je Hina.

Potom je trojici poznatih i četvorici zasad nepoznatih osumnjičenih prepustio unajmljeni kombi kako bi teško povredili tog muškarca s kojim se, prema navodima tužilaštva, ranije sukobljavao zbog njegove pripadnosti grupi navijača beogradskog Partizana.

Naoružani čekićima i palicama žrtvu čekali na parkiralištu hotela.

Drugoosumnjičenog terete da je kombijem odvezao napadače do Trga Republike Hrvatske, na parkiralište hotela gde su naoružani drvenim palicama i čekićima čekali žrtvu, dok su se skrivali iza drvenih kućica, obučeni u tamnu odeću i prekrivene glave.

Muškarac kojeg su čekali na parkiralište je izašao s još dvojicom, pa su napadači svu trojicu poprskali suzavcem po licu i krenuli u napad palicama i čekićima.

Opštinsko državno tužilaštvo je najavilo žalbu protiv rešenja županijskog sudije istrage koji je odbio predlog da se dvojici osumnjičenih odredi istražni zatvor, odredivši im umesto toga mere opreza.

Prvoosumnjičeni dvojac terete za krivično delo pomaganja u pokušaju teške telesne povrede, a ostalu dvojicu za pokušaj teške telesne povrede.

Nakon što su u četvrtak u centru Vukovara napadnuta dvojica mladića srpske nacionalnosti, portal Novosti objavio je video snimak napada, na kojem se vidi kako osobe obučene u crno pritrčavaju mladićima, bacaju ih na zemlju i šutiraju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading