Evo kakva kazna čeka Tutinca koji je divljačkom vožnjom prekinuo jedan nedužan i mladi život

Autor: Telegraf, Republika

Hronika

24.05.2020

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

E. F. (41) iz Tutina, koji je sumnjiči da je u četvrtak ujutru izazvao tešku saobraćajnu nesreću u Preljini, u kojoj je poginuo 28-godišnji mladić, određen je pritvor u trajanju od 30 dana.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

On se tereti da je počinio dva krivična dela – teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i nepružanje pomoći licu u nesreći.

Prema Krivičnom zakoniku, za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja maksimalna zatvorska kazna koja preti ukoliko je nastupila smrt jednog ili više lica je 12 godina.

Što se tiče krivičnog dela nepružanje pomoći licu u nesreći, ukoliko je nastupila smrt povređenog lica, učinilac će biti kažnjen zatvorom od jedne do osam godina.

E. F. je vozio automobil “fijat kroma“ koji su pripadnici policije pokušali da zaustave na obilaznici oko Čačka, u blizini benzinske pumpe. Kako se Tutinac nije zaustavio, već je ignorišući naredbu policije projurio velikom brzinom, saobraćajci su se dali u poteru za njim.

Vozač “fijata“ je na kružnom toku u Preljini skrenuo na Ibarsku magistralu ka Kraljevu, a zatim je prešao u levu kolovoznu traku i direktno se sudario sa vozilom marke “kia rio” u kom su se nalazila dvojica mladića. Jedan od njih, Nikola Đ. (28), poginuo je na licu mesta, a drugi je sa teškim povredama prevezen u čačansku bolnicu.

Iako je bio svestan šta je uradio, E. F. navodno nije ni pokušao da pomogne ljudima koji su bili u vozilu na koje je naleteo, već je probao da pobegne sa mesta nesreće, uputio se ka krugu jedne firme , ali ga je tamo savladao jedan od radnika tog preduzeća, piše ovaj portal.

Kasnije je utvrđeno da su se u prtljažniku automobila za čijim je volanom bio E. F. nalazile švercovane cigarete, pa se pretpostavlja da je vozač zbog toga pokušao da umakne policiji.

E. F. ovom prilikom nije teže povređen i smešten je u pritvorskoj jedinici Okružnog zatvora u Čačku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading