SKANDAL NA SUĐENJU ZA UBISTVO BLAŽA ĐUROVIĆA: Advokatica Zora Dobričanin zbog "škaljarca" pretila tužiocu

Autor:

Hronika

26.05.2020

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokatica Zora Dobričanin je na jučerašnjem suđenju za ubistvo Blaža Đurovića (39), bliskog "kavačkom klanu", vršila pritisak na Tužilaštvo da njenom klijentu Darku Veskoviću (38) bude određen kućni pritvor, uz jemstvo.

RepublikaFoto: ST/E. ČONKIĆ
Zora Dobričanin

Ona je ponudila 40 miliona dinara, ali je tužilac Nenad Stefanović reagovao i rekao da težina počinjenog dela i način na koji je izvršeno isključuje bilo kakvu mogućnost puštanja iz zatvora. On je na to dodao i da se sa tim ne bi složio čak i da je 400, a ne 40 miliona u pitanju, na šta je Dobričaninova "preporučila" Stefanoviću da se ipak konsultuje sa nadređenima jer se radi o velikim parama.

U obrazloženju tužioca je navedeno da je ukidanje pritvora neprihvatljivo, imajući u vidu težinu krivičnog dela koje se okrivljenom stavlja na teret i s obzirom na to da se radi o delu koje spada u grupu krivičnih dela protiv života i tela, za koje je propisana kazna zatvora od najmanje 10 godina.

- S obzirom na to da se glavni pretres nalazi u završnoj fazi i da se radi o već osuđivanom licu, iz napred navedenih razloga smatramo necelishodnim ukidanje pritvora i zamenu istog bilo kojom drugom blažom merom za obezbeđenje prisustva okrivljenog - obrazložio je tužilac.

Podsetimo, Darko Vesković zvani Prika i Nemanja Ivanov optuženi su za ubistvo Đurovića 10. marta 2018. godine na Dušanovcu. Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković u aprilu iste godine u Zagrebu, odakle je izručen Beogradu. Njih dvojica su optuženi da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Đurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil.

Srpski telegraf je juče pokušao da dobije komentar od Zore Dobričanin, ali prvo je rekla da je na sastanku, a onda nam je javila da ne želi da komentariše slučaj.

Blažo bio zadužen za iznude?

Prema rečima izvora podgoričke policije, ubijeni Đurović je rodom iz Crne Gore, i to iz Bara, ali se njegova porodica pre više godina preselila u Beograd.

- Postoje izvesne indicije da je Blažo Đurovic bio blizak sa beogradskim ogrankom "kavačkog klana", čiji su članovi u sukobu sa drugim crnogorskim klanom "škaljarskim". Sumnja se da je on bio zadužen za iznude i uterivanje dugova za "kavčane" - preneli su crnogorski mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading