(VIDEO) Oni su pucali na Zvicera: Tuzović i Đukić poznati u mafijaškim krugovima! Zabunu napravilo jedno prezime

Autor: Republika

Hronika

27.05.2020

13:56 >> 14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog sumnje sa su u Kijevu pucali na Radoja Zvicera, vođu "kavačkog klana" uhapšena su četiri muškarca. Reč je o dva Srbina - Petru Jovaniću i Milanu Brankoviću i Crnogorcima Emilu Tuzoviću i Stefanu Đukiću. Uhapšeni Crnogorci od ranije su poznati policiji i okarakterisani su kao ljudi bliski "škaljarskom klanu".

RepublikaFoto: youtube.com/Nacіonalьna polіcія Ukraїni
Hapšenje osumnjičenih za pucnjavu na Zvicera

Dvojica crnogorskih državljana su već bila u vezi sa brojnim likvidacijama i mafijaškim obračunima, a kako su pisali mediji, u bliskim su vezama sa mnogim "škaljarcima".

Stefan Đukić (29) sumnjiči se za ubistvo istaknutog pripadnika barskog klana Jovana Klisića ove godine, ali i ranjavanje Velizara Gardaševića. Đukić koji je dosad bio u bekstvu, ranije je hapšen u Beogradu i imao je određene veze sa grupom bliskoj Luki Bojoviću. 

Ime Stefan Đukić možda nije poznato srpskoj javnosti, ali on je u međuvremenu promenio prezime. Ranije se prezivao Mandić i kao takav postaje poznatiji jer je optužen za ubbistvo Klisića.

RepublikaFoto: youtube.com/Nacіonalьna polіcія Ukraїni
Uhapšeni osumnjičeni za napad na Zvicera

On je 2015. godine uhapšen u Beogradu kao član kriminalne grupe koju je oformio Vladislav Šljivančanin iz Bara, Mandić (sada Đukić) uhapšen je u društvu sa Draganom Đokićem, Almirom Dragišićem i Vladislavom Šljivančaninom. Suđenje četvorki završeno je presudom kojom su sva četvorica oslobođena optužbi da za udruživanje radi izvršenja krivičnih dela, a za koje im je pretila višegodišnja zatvorska kazna.

Uhapšeni Srbin priznaje odakle je i da zna zašto ga hapse

Jedan od uhapšenih prilikom hapšenja govori da je iz Srbije i da zna zašto je uhapšen. 

Trenutak kada to izgovara možete pogledati u narednom videu, tačno na 2 minuta i 56 sekundi...

Međutim, Mandić (odnosno Đukić) i Dragišić osuđeni su na 18, odnosno 11 meseci zbog nedozvoljenog držanja oružja. Ispostavilo se da je upravo Mandić na sebe preuzeo krivicu za pronađeno oružje. U godinama koje su usledile, po svemu sudeći, Đukić nije mirovao, pa se pod lupom istražitelja našao zbog rafala ispaljenih u Jovana Klisića i Velizara Gardaševića u Baru, 1. novembra ove godine. Izvori crnogorskih Vijesti naveli su da je osumnjičeni Đukić, koji se trenutno nalazi u bekstvu, blizak klanu Jovana Đurovića.

RepublikaFoto: youtube.com/Nacіonalьna polіcія Ukraїni
Hapšenje

Tuzović pucao ljudima u leđa, hapšen s heroinom

Podgoričanin Emil Tuzović (30) je odavno poznat crnogorskim organima bezbednosti.  Između ostalog, crnogorski mediji navode da je u novembru 2011. godine s leđa je pucao u tada dvadesetpetogodišnjeg  sugrađanina Jasmina Mukovića. U  julu 2015. uhapšen je pošto je policija kod njega pronašla 100 grama heroina. 

U januaru 2016. godine u centru Podgorice Tuzović je ranjen - metak ga je okrznuo u predelu grudnog koša, ali on nije zadržan na lečenju. Prema tadašnjim izveštajima, on se ispred jednog kafića u crnogorskoj prestonici posvađao sa muškarcem, koji je potom izvadio pištolj u pucao u pravcu Tuzovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading