Državna sekretarka i predsednik Fondacije "Tijana Jurić" u jutarnjem programu o političaru pedofilu

Autor: TV Prva, Republika

Hronika

31.05.2020

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državna sekretarka MUP-a Biljana Popović Ivković i predsednik Fondacije "Tijana Jurić", otac ubijene devojčice, Igor danas su gostovali u televizijskom programu uživo i razgovarali o slučaju pedofila političara, o kojem Jurić tvrdi da ima dokaze.

RepublikaFoto: Prva TV/printscreen
Biljana Popović Ivković i Igor Jurić u emisiji

Dokazi su nedovoljni da bi ta osoba bila procesuirana, kako Jurić navodi, zbog čega ih nije dostavio, a zbog čega je juče saopštenjem reagovao i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Državna sekretarka MUP-a Popović Ivković ocenila je danas da su bezbednost i sigurnost dece prioritet svih prioriteta, pa i MUP-ovih prioriteta i pozvala predsednika Fondacije Jurića da dokaze dostavi Tužilaštvu.

- Ko god da ima saznanja da je neko zlostavljao i mučio bilo koje dete, mora odmah da prijavi - rekla je ona u jutarnjem programu TV Prve:

- Gospodine Juriću, neko dete, pati, trpi. Morate to da prijavite nadležnim organima.

Skoro je tri meseca otkako je tema otvorena, 9. marta

- Saglasan sam sa delom saopštenja ministra Stefanovića. On je rekao da se od ovoga pravi medijska atrakcija i za to je kriva Biljana Popović Ivković -  započeo je izlaganje dodajući da mu smeta što nije upitan za ovu situaciju tokom vanrednog stanja, a zbog čega se ljuti što je upitan upravo tokom predizborne kampanje

On je kazao i da ga Popović Ivković tokom protekla tri meseca nije kontaktirala povodom navoda o političaru pedofilu.

- Ja vas ne razumem, izašli ste u javnost gospodine Juriću. Rekli ste da imate fotografije, neke dokaze, kako se vidi da neka osoba radi određene stvari sa decom. Pozivate građane da prijave pedofiliju. Ja to ne radim konstantno, imala sam tri izjave. Vi ste izašli u javnost i rekli da Vam treba svedočenje. To interesuje novinare i građane - kazala je dodajući da niko nema pravo da uzima zakon u svoje ruke:

- Svaki monstrum koji učini nešto nažao bilo kom detetu mora da završi iza rešetaka.

Ona je rekla da ovo nije tema za medije, već da je tema za državne institucije. Takođe je dodala da ne sme biti prikrivanja podataka.

- Vi ste prema građanima obavezni da prijavite i dostavite dokaze, ukoliko ih uopšte imate. Recite građanima ko je političar pedofil. Ja kao majka 12-godišnje devojčice jer to znam.

Igor Jurić: Imam dokaze, ali nisu "krunski"

- Imam, ali nije dovoljno da bi se neko procesuirao. Ja samo želim da kažem da su institucije često zakazale. Imam ljude koji mi pomažu. I za prošlog čoveka pedofila smo isto tako prikupili - kazao je dodajući da neće javno da se izjasni o tome kako će odgovoriti na eventualni poziv tužilaštva.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Igor Jurić

- Hteo sam i tu porodicu da ohrabrim. Ta porodica je rekla da se osećaju ugroženo. U Srbiji ima puno dece koja sama prijave da su seksualno zlostavljani.

Popović Ivković je tražila od Jurića da policiji prepusti posao. On je na to rekao da se deca ne obraćaju policiji direktno, jer im deca ne veruju, te da se odnosi na nju konkretno.

- Ja ne mogu da odgovorim na Vaše neznanje - rekla je ona.

Tada je Jurić predložio da dostavi prepiske ljudi koji mu se obraćaju dodajući da bi najviše voleo da Fondacija "Tijana Jurić" ne postoji.

Jurić objasnio zašto je izašao u javnost sa informacijama

Voditeljka jutarnjeg programa insistirala je na pitanju zašto se desilo da se informacije o navodnom slučaju pedofilije u političkim krugovima budu objavljene 9. marta ove godine, kada su 4. marta, pet dana ranije, raspisani izbori.

- Znajući da postoje takvi ljudi, želeo sam da se o tome može pričati. Moja ideja je bila da pokažemo da takvih ima i među moćnima. Zbog toga sam izašao u javnost. Priznajem da sam tada pogrešio: zato što sam verovao nekim ljudima koji su iskoristili priču, a moja namera je bila najbolja moguća. Sa druge strane se izvinjavam ako sam uznemirio javnost. Ja nisam diplomata, sve što radim, radim srcem. Ono što je problem u priči, jeste da je tema osetljiva. Žrtve su deca. Neko treba da svedoči i treba da se zaštiti. Ta deca su ne samo žrtve pedofila i celog sistema. Nosim teško breme, odgovoran sam i za to dete i za njegovu porodicu. Ti ljudi, te žene, ta deca... Ne žele da svedoče, jer se plaše - kazao je dodajući da nije dovoljno optužiti nekog, a "da ne završi u zatvoru kako treba".

- Da li postoji političar pedofil? Imate li te dokaze - pitala je Popović Ivković dodajući da sumnja u njegove navode: - Ne možete da uzimate pravdu u svoje ruke. U ovoj zemlji postoje institucije. Moramo da vodimo računa o našoj deci.

- A šta mislite, ako posle onoga što ja kažem, to dete bude ubijeno? - upitao je Jurić državnu sekretarku.

Ona je tražila da pusti svakom da radi svoj posao odgovarajući na prethodno pitanje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading