Međusobni obračun zdravstvenih radnika u KC Niš: Policajci nisu mogli da veruju zbog čega izlaze na teren

Autor: Blic, Republika

Hronika

02.06.2020

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom zatvaranja Kovid bolnice u Kliničkom centru u Nišu u noćnoj smeni 14. maja dogodio se incident kada je došlo do verbalnog obračuna između medicinske sestre Marije Milinčić i fizioterapeuta Bojana Tasića zbog kog je na lice mesta dolazila i policija.

RepublikaFoto: Tanjug/S. ILIĆ
Foto: Ilustracija

Milinčićeva tvrdi da je od strane svog nadređenog Tasića, fizički napadnuta koji je navodno bio u alkoholisanom stanju, zbog čega je zatražila i lekarsku pomoć, dok Tasić tvrdi suprotno, te da je njegova koleginica bila ta koja je krenula stolicom ka njemu, i da nije bio pijan.

Koji je tačni povod izbijanja sukoba još uvek nije poznato, jer postoje dve strane priče, a kako saznajemo protiv Marije Milinčić je podneta prekršajna prijava zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru, i ona će biti u toku današnjeg dana dostavljena sudiji za prekršaje.

Milinčić je izjavila da je 14. maja oko 20 časova u prostoriji u podrumu zgrade u kojoj se nalazi Klinika za rehabilitaciju KC Niš, u kojoj je bila kovid bolnica, kolega Tasić napao, da joj je dobacivao, da je provocirao i da je došlo verbalne komunikacije među njima. Kako je dalje objasnila, ona je krenula ka izlaznim vratima, te da ju je on uhvatio za kosu i povukao prema sebi, i da je udario u predelu vrata i potiljku. Iz nalaza je zaključeno da Marija zaista ima povrede, ali lakše.

S druge strane, Bojan Tasić je objasnio svoju verziju priče i kako je ispričao za „Blic“ da do fizičkog sukoba nije ni došlo, što su pred policijom potvrdili i svedoci.

- Toga dana otpustili smo poslednjeg pacijenta iz kovid bolnice, ali je ona ostavljena u fazi mirovanja. S obzirom da je u noćnoj smeni bilo osmoro medicinskih sestara, njih četvoro sam zadržao a ostale sam pustio, jer nema potrebe da sede u praznoj bolnici. Marija se nije našla među te četiri, a to dežurstvo se posebno plaća i tako je počeo sukob. Nisam je napao i nisam bio pijan, ona je bila ta koja je potegla stolicu i ogrebala jednog kolegu. Dražalo ju je njih šestoro. Bacila se na pod, možda su te povrede koje ima nastale tako. Vređala me je, pretila, posle je čak jedna osoba došla ispred ulaza bolnice i pretila mi, jednostavno, ono što je ona navela nije istina, a to su potvrdili i svedoci - izjavio je Tasić za medije.

Iz Uprave Klničkog centra kažu da su odmah nakon tog događaja, obavestili službu obezbeđenja, kao i službenike PU Niš- PI Medijana, koji su, odmah nakon prijave i izašli na lice mesta.

- O svemu navedenom, postoje službene beleške, a na osnovu iste, koje je sačinila služba obezbeđenja naše ustanove, od strane nadležnih službi niškog Kliničkog centra, odmah je pokrenut disicplinski postupak - rekli su iz Uprave.

U MUP-u su za medije potvrdili da su izlazili na lice mesta zbog prijave o incidentu između kolega.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading