Potresna ispovest trudnice iz požara u Zemunu: Otvorila sam vrata i ugledala ženske noge!

Autor: kurir.rs, Republika

Hronika

02.06.2020

19:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čula se lomljava, otvorila sam vrata i sišla do stana na drugom spratu, iz kog je dim kuljao. To su vrata komšinice Franke, mislila sam da je ona unutra. Dozivala sam je, ali odgovora nije bilo. Otvorila sam vrata i ugledala ženske noge. Molila sam je da izađe, priča I. B.,stanarka zgrade u kojoj je izbio požar, a u kojem je stradala A. J. (38).

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Kobna zgrada u Zemunu

I. B., koja je u osmom mesecu trudnoće, spasla je život majci Snežani, ali, nažalost, nije mogla da pomogne A. J., jer nije ni znala da je i ona u stanu u plamenu.

- To je stan bake A. J. i kada sam shvatila da je izbio požar, nijednog trenutka nisam pomislila da je ostavim tako. Vikala sam komšinici da izađe, ništa se nije videlo. Žena je pokušala da ustane, ali sam joj objasnila da joj je bolje da puzi ka izlazu - priča potresena trudnica i dodaje da je potom naišao komšija i izvukao ženu u hodnik.

I. B. kaže da je tek posle shvatila da to nije bila komšinica Franka, već njena ćerka Snežana.

- Kasnije sam čula da je u stanu bila i Frankina unuka A. J. Da sam odmah znala da je i ona unutra, možda bismo uspeli da je spasemo. Žao mi je što je izgubila život - kaže I. B. Ova hrabra žena, koja za mesec dana treba da se porodi, kaže da se potom vratila u svoj stan i da je zgrabila samo dokumenta.

- Sve vreme sam dozivala komšije, lupala im na vrata i vikala: "Ljudi, požar, izađite!" Onda sam sa svojom majkom i sestrom uspela nekako da izađem ispred zgrade. Od šoka nisam mogla da se setim broja vatrogasaca - priča I. B. i nastavlja:

- Ubrzo je stigla Hitna pomoć, ubacili su me u vozilo i dali mi kiseonik. U sanitetu je bila i Snežana, bila je pogubljena. Medicinski radnik mi je dao znak da ne pričam ništa, shvatila sam tek tada da joj je ćerka nastradala. A. J., inače, nisam poznavala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading