Otkrivamo! Ko je Miloš Peruničić koji je u utorak ubijen u Marbelji? Šurovao sa ubicom Ive Pukanića, komšija Luke Bojovića

Autor:

Hronika

04.06.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miloš Peruničić (41) iz Bara, blizak "škaljarskom klanu", ubijen je u utorak oko 14 sati u Marbelji u Španiji. Njemu je nasred ulice prišao napadač obučen kao mornar i iz improvizovanog kalašnjikova ispalio 10 metaka. Atentat se desio tačno nedelju dana nakon pokušaja ubistva vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera u Kijevu, pa se ne isključuje mogućnost da se radi o osveti!

RepublikaFoto: youtube.com/onlinespotlightvideos/printscreen
Foto: Ilustracija

Miloš Peruničić (41) iz Bara ubijen nasred ulice nedelju dana nakon napada na Radoja Zvicera u Kijevu. Ubicu čekao saučesnik na kavasakiju.

Nakon atentata policija je blokirala grad i posle nekoliko sati na ulici uhapsila muškarca sa crnim rancem. On je bez opiranja legao na zemlju da bi mu stavili lisice i zatim ga odveli u stanicu, ali su brojni svedoci rekli da osumnjičeni ne izgleda kao privedeni muškarac, pa je ubrzo pušten.

Spojio ubice Ive Pukanića

Rođeni Baranin Miloš Peruničić proslavio se posle pljačke Delta banke na Studentskom trgu u Beogradu 2003. godine. Njegov saučesnik tada je bio Željko Milovanović, zvani Gavra, bivši pripadnik "crvenih beretki", kasnije osuđen za ubistvo hrvatskog novinara i vlasnika lista Nacional Ive Pukanića.

Njihov prepad nije se uspešno završio po njih jer su uhapšeni posle samo 45 minuta u štek-stanu nekoliko stotina metara od mesta pljačke, a policija je pronašla novac, čekove i oružje. U trenutku hapšenja Peruničić je već bio na poternici zbog zatvorske presude od osam meseci, a potom je osuđen na šest godina robije, koju je izdržavao u zatvoru u Sremskoj Mitrovici.

RepublikaFoto: youtube.com/VeliborJanićijević/printscreen
Željko Milovanović Gavra

Upravo u zatvoru Peruničić je upoznao Roberta Matanića, ozloglašenog hrvatskog kriminalca, i Bojana Gudurića, koji je takođe služio kaznu zbog serije razbojništava. Matanić i Gudurić kasnije su sa Željkom Milovanovićem uhapšeni zbog ubistva Pukanića, a tada je Peruničićevo ime ponovo izbilo u javnost.

U vreme likvidacije Peruničić je bio na slobodnom vikendu iz zatvora i navodno je viđen u Zagrebu. Prst u njega uperio je upravo Matanić, koji je tvrdio da ga je on povezao sa Milovanovićem. Kako su mediji pisali, Peruničić je tražio razgovor sa specijalnim tužiocem, tvrdeći da mu prete ubistvom u zatvoru. O čemu su pričali nikada nije obelodanjeno, a on se nije našao na optužnici.

- Policija je saopštila da su ranije istraživali Peruničića zbog poslova sa drogom, kao i da je proveo godinu dana u zatvoru Botafogo na Gibraltaru, a izašao je pre skoro osam meseci i počeo da živi u Marbelji - prenose španski mediji.

Lukin komšija

U Marbelji živi i porodica Luke Bojovića, koji služi 18-godišnju kaznu u španskom zatvoru.

RepublikaFoto: Public
Luka Bojović

Bojovićev klan tesno je povezan sa "škaljarcima" i jedni za druge obavljaju prljave poslove. Barska kriminalna grupa Alana Kožara u toj saradnji ima veliku ulogu.

Izboden nožem tokom zatvorske šetnje

Ranko Radulović (58), blizak "škaljarskom klanu", izboden je juče ujutru u Istražnom zatvoru u Spužu. Radulović je sa dve ubodne rane hitno prebačen u bolnicu nakon što ga je tokom šetnje improvizovanim nožem napao Nikola Drecun, blizak "kavačkom klanu".

RepublikaFoto: youtube.com/VijestiOnline/printscreen
Ranko Radulović

Radulović je uhapšen pre dve godine u Nikšiću sa bratancem i rođakom i još petoricom muškaraca zbog sumnje da je s albanskim državljaninom Erogenom Brajovićem i Igorom Vukotićem, bratom vođe "škaljaraca" Jovana Vukotića, formirao kriminalne grupe koje su planirale likvidacije policijskih funkcionera, tužioca Milivoja Katnića i njegovog sina i više članova suparničkih kriminalnih grupa.

Drecun je uhapšen u februaru prošle godine sa 300 grama eksploziva, kojim je, kako se sumnja, planirao da ubije nekog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading