Uhapšen policajac zato što je hteo da prikrije astrološku prevaru

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

13.06.2020

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policajac iz Novog Sada D. Z. osuđen je na tri godine zatvora zbog primanja mita od 3.000 evra od P. M. kako ne bi i protiv njegove nevenčane supruge, pisao krivičnu prijavu za prevaru za navodno "lečenje ljubavnih problema astrološkim metodama".

RepublikaFoto: youtube.com/Republika
Foto: Ilustracija

Posebno odeljenje Višeg suda u Novom Sadu mu je izreklo i meru bezbednosti zabrane vršenja poziva policijskog službenika od tri godine, nakon odsluženja zatvorske kazne, saopšteno je iz tog suda.

D. Z. je osuđen, jer je kao policijac Odeljenja kriminalisticke policije u Novom Sadu posredno i neposredno od P. M. iz Bačke Palanke, protiv koga se vodio krivični postupak zbog krivičnog dela prevara, zahtevao poklon za sebe u iznosu od 3.000 evra.

Novac je, kako je saopštio sud, tražio da ne bi podneo krivičnu prijavu protiv N. D. nevenčane supruge P. M, već samo protiv njega, kao i da ne bi vršio dalje provere u pogledu podataka o post-net uputnicama većeg broja oštećenih osoba na kojima je primalac novca N. D, za navodno "lečenje ljubanih problema astrološkim metodama".

Ovo je prvostepena presuda na koju odbrana i tužilaštvo imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Novom Sadu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading