Ljubomora starijeg brata dovela do krvave tragedije u Novom Sadu

Autor: Blic, Republika

Hronika

14.06.2020

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika tragedija zadesila je porodicu Murgaški u petak popodne kada je Radoslav (49) sa nekoliko hitaca iz pištolja ubio tri godine mlađeg rođenog brata Žareta u dvorištu porodične kuće na Sentandrejskom putu u novosadskom naselju Klisa.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Foto: Ilustracija

Incident se dogodio nakon kraće svađe u dvorištu kuće u kojoj je Žare živeo sa suprugom, dvoje dece i nepokretnom majkom Dragicom koju je negovao jer je bila nepokretna zbog moždanog udara koji je imala pre oko godinu dana.

Žaretove komšije pričaju da su u petak oko 16 časova čule nekoliko pucnjeva ali da nisu mogli ni da sanjaju da se u neposrednoj blizini odigrala takva tragedija.

- Čuo sam neku buku i učinilo mi se da su četiri pucnja. Ovde kod nas je kao na selu. Sve su kuće i svako svakog poznaje pa sam iz radoznalosti izašao na ulicu da vidim šta se dešava. Tada sam video Radoslava kako se udaljava svojim belim "opelom" od bratove kuće. Pomislio sam da je nešto svratio do njega i da je krenuo kući pošto živi u blizini ali znam da nisu bili u dobrim odnosima i da su se oduvek nešto svađali i prepirali, pogotovo od kada im je otac umro pre četiri, pet godina - priča jedan od komšija porodice Murgaški koji se zatekao na mestu zločina.

Kaže da mu je bilo čudno što je čuo pucnje i da je krenuo ka Žaretovoj kapiji da vidi šta se zapravo desilo.

- Već su i druge radoznale komšije počele da izlaze i imali smo šta da vidimo. Žare je ležao u lokvi krvi. Neko je već obavestio Hitnu pomoć i policiju koji su se zaista za par minuta stvorili tu. Nažalost, Žaretu nije bilo spasa, a posle smo čuli da je policija ubrzo uhapsila Radoslava jer smo im rekli da je praktično on poslednji bio sa Žaretom - priseća se naš sagovornik odmahujući glavom u neverici zbog tragedije koja je zatekla čitavo naselje.

Tamo za Žareta pričaju da je bio vredan čovek, dobar otac i suprug i požrtvovan sin, za razliku od brata koji je retko svraćao da obiđe majku.

Za Žareta komšije imaju samo reči hvale

- Nisu ovo sada puke fraze i ona klasična priča: "o pokojniku sve najlepše." Žare je zaista bio divan čovek koji je od smrti oca stalno brinuo o majci, a pogotovo u poslednjih godinu dana od kada se šlogirala. Sa Radoslavom nikada nije bio u dobrim odnosima a sve je eskaliralo kada im je umro otac Milorad. Od tada Radoslav tvrdi da je oštećen za nasledstvo što sigurno nije tačno. Pokojni Milorad je sinovima podelio sve na ravne časti a i nešto imovine je ostalo na Dragičinom imenu. Međutim, pre par godina ona je odlučila da proda jedan plac u blizini kuće i od onda kreću među braćom neprestane svađe jer je Radoslav hteo svoj deo kolača za koji je smatrao da ga zaslužuje dok Dragica nije bila baš voljna da mu išta da jer je nije obilazio niti preterano za nju mario. Eto sada šta uradiše pare. Brat ubio brata. Radoslav je sada praktično unesrećio majku, svoju suprugu i svoje dvoje dece kao i suprugu i decu pokojnog Žareta. Zaista strašno – priča komšija.

Dokaz za to da je Dragica zaista dala oglas za prodaju placa na Sentandrejskom putu može se između ostalog naći i na Fejsbuk profilu njene snaje koja je tamo postavila tu objavu 25. maja u kojoj se navodi da se plac prodaje za 120.000 evra ili da se može izvršiti zamena za neku drugu nekretninu.

- Pravo da vam kažem, ne bi me čudilo da je to bio i motiv za ubistvo. Znali smo da je Radoslav lud ali ne toliko. On je od malena bio ljubomoran na Žareta koji je oduvek bio sposobniji od njega. Pretpostavljam da je Dragica htela da se oduži Žaretu za to što je neguje pa da je htela da proda plac i da njemu novac, a da se Radoslav osetio zakinutim i da je to izazvalo još jednu u nizu svađa ali ovaj put fatalnu - priča komšija koji je poznavao porodičnu situaciju.

Mogući motiv bratoubistva mogao bi da bude novac od prodaje placa

Podsetimo, Radoslav je sa mesta zločina pobegao belim "opelom", ali je brzom akcijom policije uhapšen u Partizanskoj ulici sa pištoljem kojim je, kako se sumnja, počinio zločin.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i biće priveden uz krivičnu prijavu višem javnom tužiocu u Novom Sadu a kako nezvanično saznajemo preliminarni rezultati istrage zaista su pokazali da je do tragedije došlo zbog nerešenih imovinskih odnosa među braćom a i dalje se utvrđuje odakle Radoslavu pištolj kojim je počinjen zločin.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading