Probudio sam se nasred pešačkog prelaza! Ispovest vozača kombija u koji se zakucao BMW smrti

Autor: Mediji, Republika

Hronika

21.06.2020

07:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvo čega se sećam je da ležim na pešačkom prelazu, nasred ulice. Proverio sam da li su mi ruke i noge ispravne, onda sam osetio krv na licu. Nisam odmah shvatio šta se desilo, ali mi je kroz glavu prolazilo samo da li su svi živi, priča Svetozar Pavlović (46), jedan od putnika kombija u koji je u četvrtak rano ujutru u centru Beograda silovito udario BMW kojim je upravljao Rade Novitović.

RepublikaFoto: eStock
Kombi u koji je se zakucao BMW

Udarac je bio toliko snažan da su Svetozar i njegov kolega ispali iz kombija, a vozilo se nakon okretanja podiglo na uličnu kantu.

- Ne sećam se samog udarca, niti okretanja, shvatio sam da se to dogodilo tek kada sam odgledao snimak u medijima. U tom prevrtanju, kolega Marko i ja smo ispali iz kombija. Ni sam ne znam kako je do toga došlo, pošto sam sedeo na potpuno suprotnoj strani - započinje svoju priču Svetozar Pavlović, inače rodom iz Šapca.

Kako kaže, tek kada je odgledao video-snimak, shvatio je koliko su, zapravo, imali sreće.

- Probudio sam se nasred pešačkog prelaza u Kneza Miloša. Pamtim da sam shvatio šta se desilo, ali mi ništa nije bilo jasno, ni ko je izazvao nesreću, ni kako sam tu završio. Proverio sam da li su mi ruke i noge na mestu, a onda sam osetio krv na licu. U tom trenutku mi je prolazio kroz glavu: "Bože, samo da smo svi živi". Tek nešto kasnije sam video crni automobil - jedva se priseća Svetozar, pošto mu je sam trenutak nesreće ostao u maglovitom sećanju.

Kolege su, kaže, pokušale da ga podignu, pričale su mu posle da su i razmenili nekoliko rečenica, ali se Svetozar ničega ne seća.

- Sećam se da mi je ponovo neko prišao i da sam tada ustao. Video sam BMW i u njemu dvoje ljudi na prednjim sedištima, u nesvesti. Nisam tada ni pomislio da je neko možda smrtno stradao... Pokušao sam da pronađem telefon, ali je on verovatno ispao još prilikom okretanja kombija. Već tada su počeli da pristižu saniteti i mislim da ih je bilo sedam, osam - seća se Svetozar.

RepublikaFoto: eStock
Foto sa lica mesta

Neko ga je ispratio do vozila Hitne pomoći, a zatim su ih odvezli u bolnicu.

- Zadobio sam posekotine na tri mesta na glavi, a samo su mi obraz ušivali sat vremena! Polako se svi oporavljamo, ja noću imam problem, ne mogu da spavam zbog bolova, ali je u odnosu na ono što je moglo da se desi, sada sve super. Jedan kolega je zadržan u bolnici, imao je operaciju oka, a mi ostali smo pušteni svi na kućno lečenje - priča Svetozar.

Svetozar Pavlović kaže da mu je veoma žao porodice iz BMW. Preko zajedničkog poznanika iz Arilja o vozaču Radetu Novitoviću je čuo sve najlepše, pa čak i to da je u svom poslu bio vrsni profesionalac.

- Žao mi je što je ta porodica nastradala, što je to dete povređeno... Niko nije želeo da do ovoga dođe. O Radetu sam zaista čuo samo najlepše reči, znam da je i profesionalni vozač - priča Svetozar.

RepublikaFoto: eStock/facebook
Nikola (levo) i Jelena su stradali, dok se Radetu bore za život

Podsetimo, osim Svetozara, iz kombija u koji je udario automobil, pet osoba je povređeno - Bojan K. (28), Ivan S. (28), Stefan T, Marko T. (19), Robert P. (35). Svi oni zajendo su kobnog jutra krenuli sa Zvezdare na jedno gradilište gde su angažovani.

O vozaču kombija Svetozar ima samo reči hvale, te tvrdi da je gotovo siguran da on nije izazvao nesreću niti da je na bilo koji način uticao da dođe do tragičnog događaja.

Iz BMW koji je po svemu sudeći izazvao nesreću poginuli su Radetov sin iz prvog braka Nikola (20) i Radetova nevenčana supruga Jelena, dok su Rade i Viktor (2) teško povređeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading