ŠARIĆ GLUMI FINOĆU: Puštajte me i dajte mi nanogicu!

Autor: alo.rs

Hronika

20.10.2017

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Darko Šarić, kome se pred Specijalnim sudom u Beogradu sudi zbog šverca kokaina iz Latinske Amerike, zatražio je na jučerašnjem ročištu preko svog advokata da mu se ukine pritvor.

RepublikaFoto: e-stock
Darko Šarić

Naime, Darko Šarić nalazi se u pritvoru od marta 2014. godine, kada je uhapšen u zajedničkoj akciji srpske i crnogorske policije.

- Čovek je tri i po godine u pritvoru, dobrovoljno se predao i ima stalno prebivalište. Takođe ima i porodicu, pa smatramo da bi zbog svega toga trebalo da mu se ukine pritvor ili da se zameni nekom blažom merom, kao što je boravak u kućnom pritvoru uz elektronski nadzor - rekao je Dejan Lazarević, jedan od branilaca optuženog Darka Šarića za Alo!.

Međutim, tužilac se oštro usprotivio tom predlogu, smatrajući da Šarić i dalje treba da ostane u pritvoru. Sudsko veće odlučilo je da odbije predlog Šarićevog branioca, tako da on do daljnjeg ostaje u pritvoru.

Inače, na jučerašnjem suđenju preslušavani su transkripti prisluškivanih razgovora članova grupe Darka Šarića, za koje tužilaštvo smatra da se odnose na dogovor o krijumčarenju narkotika. Pred specijalnim sudom jedan od advokata Darka Šarića je rekao da je njegov klijent tužio Nebojšu Joksovića za vraćanje imovine, te zbog tog parničnog postupka koji se vodi pred drugim sudom neće moći da prisustvuje narednom zakazanom pretresu.

Podsetimo, Nebojša Joksović je zaštićeni svedok u postupku koji se vodi protiv Darka Šarića za krijumčarenje 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike. Joksović je ranije u svojim svedočenjima direktno optužio Šarića da je bio vođa grupe i glavni organizator šverca droge.

Darko Šarić je, sa druge strane, u svojoj odbrani tvrdio da je Joksović svedočio protiv njega jer mu je on dao pare da kupi štampariju, a Joksović mu nije vratio novac. Kako su mediji ranije pisali, Šarić je protiv Joksovića pokrenuo tri sudska postupka, tražeći mu oko 7,5 miliona evra. On traži nadoknadu za štampariju u Žarkovu, za plac u Čajetini, kao i da se poništi kupoprodajni ugovor iz 2014. godine za zgradu i mašine za štampanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading