Odloženo suđenje za ubistvo Blaža Đurovića: Razlog - korona!

Autor: Republika

Hronika

29.06.2020

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Višem sudu u Beogradu danas je za početak jula odloženo suđenje dvojici optuženih za ubistvo Blaža Đurovića (39) 10. marta 2018. godine na Dušanovcu.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Foto: Ilustracija

Suđenje odloženo zbog izostanka branilaca optuženog Nemanje Ivanova, od kojih je jedan pozitivan na Covid 19, a drugi čeka rezultate.

Sa suđenja je izostao i punomoćnik oštećene porodice ubijenog. Sud je nastavak suđenja zakazao za 2. i 22. jul u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu. Pored Ivanova za ubistvo Đurovića optužen je i Darko Vesković i obojica se nalaze u pritvoru više od dve godine.

Obojica negiraju krivicu i povezanost za ubistvom Đurovića.

Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković u aprilu 2018. godine u Zagrebu, odakle je par meseci kasnije izručen Beogradu.

Optuženi su da su iz automatske puške sa 29 projktila iz automobila ubili Đurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil.

Više informacija iz rubrike Hronika pročitajte OVDE

Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Mediji su preneli da je Đurović ubijen ispred kuće rođenog brata u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao njega i decu.

Ivanov je u februaru 2018. godine pravosnažno osuđen na dve godine zatvora za krivično delo lake telesne povrede (u tu kaznu mu je uračunata i ranije izrečena kazna zatvora u trajanju od osam meseci po pravnosnažnoj presudi) zbog učešća u sukobu u beogradskom hotelu "Majdan" u januaru 2015. godine, kada je ubijen Vladan Veličković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading