ŽIVA RANA! Četiri godine nakon pokolja u Žitištu: "Ubio mi je ćerku, ne zaslužuje da diše, a on radi u kuhinji"!

Autor: kurir.rs, Republika

Hronika

01.07.2020

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Siniša Zlatić je ubio moju ćerku i još četvoro ljudi, a u zatvoru je postao kuvar. Ako je to zaista tako, to je sramota. Tolike ljude je pobio i teško povredio, pa za njega bi, da se ja pitam, i kamenolom bio preblag. Nakon onoga što je uradio, ne zaslužuje da živi, a kamoli da radi u kuhinji", ovim rečima je počeo ispovest Sveto Savanović, otac Dijane Zlatić (30), jedne od žrtava Siniše Zlatića (42), koji je, kako je sud utvrdio, 2. jula 2016. u bašti kafića "Makijato" u Žitištu ubio petoro ljudi i ranio 22.

Foto: facebook.com/Siniša Zlatić
Siniša Zlatić

Zlatić, koji je počinio jedan od najvećih pokolja u Srbiji, osuđen je na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, a pored svoje bivše supruge Dijane, usmrtio je i Vladimira Mijatovića (40), Stevana Jojića (40), Vladimira Kosovića (34) i Jovanu Popović (20). Sveto Savanović kaže da već četiri godine pati za ćerkom i čuva njenog i Sinišinog sina (13).

- Vreme odmiče, a bol ne prolazi. Iz ove kože ne možemo - priča Savanović.

Supruga i ja se trudimo da ugodimo našem unuku. Odrastao je pre vremena, zna šta se desilo. Nama je teško, njemu sigurno još teže - priča Savanović.

- Unuk je odlučio da čim postane punoletan promeni prezime i uzme majčino. Kaže da on može da bude samo Savanović i da ako celog života mora da nosi krst na leđima, ne mora i očevo prezime - dodaje on. 

Loš brak sa Sinišom

Otac ubijene Dijane kaže da ona sa Sinišom nije imala lep brak i život.

- Nakon razvoda, deset meseci bila je kod nas. Sećam se dobro da je moja Dijana nakon razvoda rekla: "On mene neće ostaviti dok sam živa. Ne znate vi njega." Ne znam kako sam preživeo tu noć i jutro nakon saznanja šta se desilo u bašti kafića - priznao je Sveto.

Savanović dodaje i da unuka obasipa pažnjom i ljubavlju, a da mu on vraća na najbolji mogući način.

- Trudimo se da mu nadomestimo sve što je izgubio. Tuga mu se jasno vidi u očima, naročito kad je njegov rođendan ili rođendan pokojne Dijane. Za oca ne želi ni da čuje - kaže Sveto.

RepublikaFoto: facebook.com/Dijana Zlatić
Dijana Zlatić

Siniša Zlatić je masakr počinio zaslepljen ljubomorom. Osuo je rafalnu paljbu po punom kafiću. Na suđenju se branio "da nije imao nameru da ubije i rani ljude i da mu je žao".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading