PALI JATACI KOLUVIJE IZ MUP, BIA I VOA: Šef policije za korupciju u vrhu narko-kartela!

Autor:

Hronika

03.07.2020

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši šef u odseku za suzbijanje korupcije u MUP Zoran Baštovanović bio je jedan od glavnih karika u prljavim poslovima organizovane kriminalne grupe iz Stare Pazove koja je gajila marihuanu u staklenicima firme "Jovanjica", saznaje Srpski telegraf.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen/MUP/BIA/Promo
I policajci na platnom spisku: Predrag Koluvija

U prljave poslove s druge strane zakona, osim Baštovanovića, uplele su se i njegove kolege Radovan Bojović i Milan Kednija, bivši pripadnik SAJ, kao i dvojica zaposlenih u BIA Aleksandar Tošić i Branislav Radosavljević, koji je nekada radio u MUP. Prekjuče su s njima uhapšene još dve osobe, koje nisu državni činovnici, dok se Saša Vujisić, zaposlen u Vojnoobaveštajnoj agenciji (VOA), nalazi u bekstvu i za njim se traga!

- Baštovanović je policajac sa dosijeom i mnoge nije iznenadilo njegov hapšenje. On je bio šef u odseku za suzbijanje korupcije vrlo kratko i smenjen je upravo zbog brojnih prijava koje su stizale protiv njega. Njegovo obavljanje dužnosti bilo je pod lupom šefova i sektora unutrašnje kontrole duže vreme. Sumnja se da je on bio glavna karika u MUP Predragu Koluviji, vlasniku "Jovanjice" - rekao je za Srpski telegraf izvor blizak istrazi.

Devetoro već na optužnici

RepublikaFoto: Printskrin/RTV Stara Pazova
Jovanjica

Vlasnik "Jovanjice" Predrag Koluvija se već godinu i po dana nalazi u pritvoru i protiv njega je podignuta optužnica, kao i protiv osam radnika plantaže: Zdravka Miloševića, Vladana Živojinovića, Petra Živanovića, Petra Hricaja, Stevana Holića, Branislava Miljevića, Vuleta Bojovića i Bobana Jovanovića, od kojih se neki brane sa slobode. Sa juče uhapšenim Baštovanovićem uhapšeno je još šest osoba, dok je jedna osoba osumnjičena za učešće u aferi "Jovanjica" već u pritvoru, a jedna se nalazi u bekstvu.

Jedan u pritvoru

Navodno, Baštovanović i ostali uhapšeni bezbednjaci obavljali su najprljave poslove za vlasnika i glavnog organizatora uzgoja marihuane u "Jovanjici" i obezbeđivali mu logističku podršku. Podsetimo, kod Predraga Koluvije je prilikom hapšenja pronađena policijska značka, kao i rotacija na kolima.

Zbog učešća u lancu ilegalne proizvodnje marihuane i njenog stavljanja u promet Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) prekjuče je saopštilo da će pred lice pravde biti izvedeno sedam muškaraca. Vujisić je u bekstvu, a još jedna osoba koja je radila sa njima već se nalazi u pritvoru zbog drugog krivičnog dela.

RepublikaFoto: Republika/E. DELIBAŠIĆ
Foto: Ilustracija

- Članovi ove organizovane kriminalne grupe su od početka 2019. do 14. novembra 2019. vršili krivičina dela po nalogu organizatora Predraga Koluvije, koji je i većinski vlasnik "Jovanjice" - naveli su iz tužilaštva.

Podsetimo, svim uhapšenima se na teret stavlja da su na teritoriji opštine Stara Pazova i Inđija u staklenicima firme "Jovanjica" uzgajali kanabis koji sadrži psihoaktivnu komponentu THC u količini većoj od 0,3 odsto. U ovim plastenicima zaplenjeno je gotovo 650 kilograma marihuane spremne za prodaju i još skoro četiri tone te opojne droge u sirovom stanju.

Litar ulja kanabisa prodavali za 70.000 evra

RepublikaFoto: youtube.com/cannabis oil
Foto: Ilustracija

U staklenicima "Jovanjice" Koluvija je gajio marihuanu umesto organskog voća i povrća, kako je glasila njihova delatnost, a prilikom upada policije pronađeni su paketi marihuane i bočice ulja kanabisa. Ono što je zanimljivo jeste da su na paketima bile nalepljene deklaracije sa natpisom Kosovo, dok je na bočicama kanabisa pisalo "made in Holland", uz ispisanu cenu od 349 evra za pet mililitara, što je oko 70.000 evra za litar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading