Drama na suđenju Šariću za pranje novca: "Mene ostavi na miru i ne pominji me u vezi droge"

Autor:

Hronika

10.07.2020

20:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Revoltiran izlaganjem završnih reči advokata Dragana Plazinića, danas, pred Specijalnim sudom u Beografu, u svojstvu branioca optuženog Radovana Štrpca, Darko Šarić je iznenada skočio sa optuženičke klupe i krenuo ka govornici.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Darko Šarić

Predsedavajući sudija Petrović je rekao da nije praksa da se optuženom dozvoli pravo glasa u datoj fazi sudjenja" ali da shvata  pritisak i da Šariću ipak dozvoljava da govori"

- Samo bih zamolio da me Plazinić ne pominje u vezi droge i drugog procesa koji se protiv mene vodi, te da brani svog klijenta, a da mene ne spominje!!! Ako se nije spremio, bolje da ćuti! Mene nek ostavi na miru!- rekao je Šarić sav zajapuren od besa.  Potom se obratio i  braniocima drugih optuženih lica  i dao im instrukcije kako da se ponašaju pred sudom sa njim u vezi.

- Ne mogu da podnesem ovo sudija. Umesto da brani čovek ne napada. Gospodine Plaziniću, branite gospodina Štrpca, mene ostavite na miru! Ovo je dovoljno da kažem drugim advokatima da mene ostave na miru i da brane svoje klijente!  Plazinić priča o procesu u kom se ne sudi mjegovom branjeniku - izričit je bio Darko.

Dabović prvi milion zaradio sa 18 godina

Advokat Marko Kljajević je u završnim rečima u odbrani imenjaka Marka Dabovića koji je optužen da je sa Šarićem trgovao narkoticima i da je posle takodje sa njim i sa jos 17 lica,  prljavi novac ubacivao u legalne tokove kroz privatizacije preduzeća, hotela i zemljišta , rekao je se protiv Dabović vrši prljava kampanja i propaganda.

- Prljavi novac kod Marka Dabovića ne postoji. Sve je kod njega legalno i čisto. On je svetski šampion u vaterpolu bio sa 15 godina i igrao je za reprezentaciju. Sa 18 godina je sa ocem i majkom zaradio prvi milion maraka- rekao je Kljajević.

Nakon što je sudija objasnio Šariću da sud ne ulazi u to kako branioci zastupaju one koji su ih angažovali , advokat Plazinić se izvinio Šariću rekavši :

- Mislim da me Darko nije razumeo jer nisam rekao ništa na štetu Darku Šariću-.

Posle opomene, Plazinić ipak nije nastavio da govori ono što je bio započeo pre nego ga je glavnookrivljeni zamolio da to vise ne čini.

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOSKIĆ
Specijalni sud

Ono što je Šarića naljutilo da počne da se komeša na optuženičkoj klupi i da dobacuje drugooptuženima je Plazinićeva zamerka prema Sudu da se u procesu za pranje novca Šariću i OKG preuranjeno stiglo do završnih reči. Plazinić je u za Šarića spornoj rečenici izgovorio  da još nije dokazano da se Darko sa OKG bavio medjunarodnom prodajom droge.

- Po mom mišljenju trebalo je sačekati pravosnažnost presude jer mi sada ovde rasravljamo o neizvesnim činjenicama, a to je da se Darko Šarić u okviru OKG bavio prodajom narkotika- kazao je Plazinić.

Po završetku današnjeg četvoroipočasovnog glavnog pretresa koji će biti nastavljen u ponedeljak, kada će branioci optuženih nastaviti sa iznošenjem završnih reči, nekoliko advokata je skrenulo pažnju Plaziniću da je Šarićeva primedba bila na mestu. Mada, bilo je i onih koji su branioca Radovana Štrpca podržali objasnivši da se sudski proces za Šarićevo pranje novca zaista naslanja na sudjenje njemu i OKG za šverc pet i po tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading