Crni vikend u Srbiji! Sedmoro poginulo, najteže u Novom Pazaru

Autor: S. STEPANOVIĆ - A. POPOVIĆ

Hronika

12.07.2020

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tuga u Novom Pazaru! Tri osobe poginule su u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu u selu Lukare, oko 23.45, kada su se na krivini kod jedne fabrike nameštaja sudarili audi A6 i opel. Život su izgubili vozač audija Demir S. (22) iz Novog Pazara i dve osobe iz opela, a još tri mladića su povređena!

RepublikaFoto: Radiomagnum.rs
Foto: Ilustracija

Kako saznajemo, Đ. D. (26) teško je povređen i zbrinut je u kragujevačkoj bolnici, gde je na aparatima, dok su njegov rođeni brat Muhamed D. (23) i Mirsad H. (20) prošli sa lakšim povredama. Svi oni bili su u audiju.

- Đ. D. je doveden sa najtežim povredama. Direktno je primljen na intenzivnu negu, gde smo ga odmah reanimirali. Kada mu je stabilizovano opšte stanje, uradili smo dijagnostiku. Konstatovali smo da ima tešku povredu glave sa unutrašnjim krvarenjem, prelom donje vilične kosti, nagnječenje pluća i slezine i prelom leve butne kosti. On je potpuno stabilizovan i u šest sati je prebačen u KC Kragujevac na dalje lečenje. Drugi momak Muhamed ima prelom leve nadlaktice i polomljenu levu ključnu kost. Treći mladić ima povredu lakog tkiva poglavine i povredu leve šake, kao i veću ranu na čelu koja je ušivena - rekao je na konferenciji za medije doktor Šefćet Hajrović iz Opšte bolnice u Novom Pazaru.

Kako saznajemo, do nesreće je najverovatnije došlo zbog preticanja. Poginuli vozač audija kobne večeri želeo je da provoza prijatelje u svom novom automobilu.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

- Demir S. je u subotu oko 23 sata došao do kafića u kojem moj sin Mirsad radi. Znao je da mu se tada završava smena i rekao mu: "Hajmo da se provozamo, kupio sam nova kola." Tu su bila i braća, koja su im se pridružila, i svi su se uputili ka Ribariću. Koliko sam čuo, izgleda da ih je na krivini kod fabrike nameštaja neko preticao, pa je Demir izgubio kontrolu nad volanom i zakucao se u opel koji je bio u suprotnoj traci i išao je iz Tutina - priča za Srpski telegraf otac mladića koji je prošao sa najlakšim povredama.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

Vozač audija stradao je na licu mesta iako mu se aktivirao erbeg. On je sahranjen juče u 15 sati na lokalnom groblju.

- Velika tuga je što je mladi Demir stradao. Nisam ga dobro poznavao. Zahvalan sam bogu što je makar sačuvao mog sina i braću koja su bila sa njim i što su pravim čudom preživeli. Mirsad je još u bolnici na ispitivanju - naglašava otac.

Spasavao povređene

Jedan od prolaznika koji su spasavali povređene momke Zijad Đerlek posvedočio je za naš list o potresnim scenama s lica mesta.

- Vraćao sam se s puta i pored mesta tragedije prošao desetak minuta nakon sudara. Video sam kako jednog momka vade iz audija, a pošto je bio lakše povređen, ja sam prihvatio da ga smestim u svoj auto i da ga odbacim do bolnice. Usput sam pozvao policiju i bolnicu kako bi lekari bili spremni da ga preuzmu. Policiji sam rekao da ima više stradalih i da su neki u teškom stanju, pa sam im naglasio da pošalju više ambulantnih kola, kao i vatrogasnih, koji će izbaviti povređene iz vozila - ispričao nam je Đerlek.

Povređeni: Video sam svetla i to je sve

Srpski telegraf stupio je u kontakt sa lakše povređenim Mirsadom Halićem, koji je ukratko ispričao čega se seća.

- Ne sećam se mnogo toga jer sam povredio glavu, samo da smo išli velikom brzinom i da su se odjednom tik ispred nas pojavila svetla drugog automobila. To je sve - jedva je izgovorio povređeni mladić. On je duboko potresen zbog smrti prijatelja, od kojeg se oprostio na Instagramu uz zajedničku fotografiju sa porukom "Ljubav moja".

RepublikaFoto: pixabay.com

"Bato, umesto da te ženimo, mi te sahranjujemo"

Brat stradalog D. S. oglasio se na Instagramu, gde je objavio fotografiju svoje snajke i preminulog brata uz poruku: "Bato moj, umesto svadbe, mi sahranu tvoju spremamo."

I brat mu stradao u udesu!

U opelu su stradali 23-godišnji Džemil S. i njegov godinu dana stariji prijatelj Almir S. Njihovi prijatelji u šoku su zbog tragedije. Odmahujući glavom u neverici objašnjavaju da je Džemilu pre nekoliko godina u saobraćajnoj nesreći stradao i brat!

Tuđim motorom krenuo po cigare i poginuo

Nemanja S. (17) iz Negotina nastradao je vozeći hondu u nedelju u ranim jutarnjim časovima kod Majdanpeka. On je u teškom stanju prevezen u bolnicu u Kladovu, ali je tamo ubrzo preminuo, dok je njegov suvozač Nenad R. prošao sa povredama kičme.

Tinejdžer je subotu veče proveo na proslavi 18. rođendana, sa kojeg je otišao sa drugarom Nenadom jer su im ponestale cigarete. Uzeli su neregistrovani motor trećeg prijatelja, bez njegovog znanja, i uputili se ka gradu. Nenadov bratanac je primetio da ih nema duže vreme, pa je krenuo da ih traži i na putu naleteo na mesto gde su oni pali sa motora.

Još jedan vozač motora poginuo je juče ujutru oko devet sati, kada se dogodio sudar automobila i motocikla u mestu Ridake na putu Šabac-Valjevo.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

Nastradala dva pešaka

Pešak K. N. (88) preminuo je u subotu u mestu Ribari na putu Šabac-Loznica kada ga je pokosio vozač automobila fijat doblo. Još jedan pešak stradao je juče u Nišu, oko 9.30, kada ga je udario automobil na Bulevaru Nemanjića, nedaleko od pijace Boško Buha.

Nesrećni čovek je prelazio ulicu van obeleženog pešačkog prelaza, kada je na njega naletela škoda, aranđelovačkih registarskih tablica, kojom je upravljao Nišlija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading