VRŠNJAČKO NASILJE U ARANĐELOVCU: Pokreće se krivični postupak protiv tri maloletnika

Autor: telegraf.rs, Republika

Hronika

08.11.2017

19:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu danas je dostavljen izveštaj Policijske stanice u Aranđelovcu, o događaju od 13. oktobra ove godine u Tehničkoj školi "Mileta Nikolić" u Aranđelovcu, kada je u odeljenju prvog razreda došlo do fizičkog nasilja nad učenicom tog odeljenja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- U skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima Više javno tužilaštvo u Kragujevcu pokrenuće krivični postupak prema maloletnim izvršiocima - S.V. (15), K.V. (15) i D.R. (15), zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje, izvršenog na štetu maloletne B. N. i uključiti sve nadležne institucije i stručne službe radi daljeg sprečavanja vršnjačkog nasilja, koje se neće tolerisati -  stoji u saopštenju.

Kako navodi Više javno tužilaštvo u Kragujevcu, "u saradnji sa policijom preduzete su se potrebne mere i radnje radi rasvetljavanja činjenica i okolnosti vezanih za sporni događaj".

Učenicu Tehničke škole "Mileta Nikolić" u Aranđelovcu napali su školski drugovi i drugarice, a potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je da će policija u saradnji sa nadležnim tužilaštvom i Centrom za socijalni rad preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti kako bi ovaj slučaj bio što pre rešen.

- Strašne su scene koje se mogu videti na snimku koji se pojavio na internet portalima. Nedopustivo je bilo kakvo nasilje, a posebno vršnjačko, jer to može ostaviti nesagledive posledice na decu koja su izložena maltretiranju u tom uzrastu - naveo je Stefanović.

Snimak napada pojavio se i na Internetu, ali je u međuvremenu uklonjen sa Jutjuba zbog prikazivanja nasilničkog ponašanja.

Zbog ovog slučaja koji je izazvao najoštrije osude, u školu će biti hitno upućena i Republička prosvetna inspekcija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading