Kosmajčev pajtos rasturao kokain po Evropi

Autor:

Hronika

11.11.2017

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radoslav Cvijović Cvika (63), koji je uhapšen u spektakularnoj akciji srpske policije zbog sumnje da je organizovao šverc kokaina na teritoriji Srbije, ali i u mnogim evropskim zemljama, u bliskoj je vezi s Dragoslavom Kosmajcem, saznaje Srpski telegraf!

RepublikaFoto: MUP Srbije
MUP Srbije

Češka veza

- Cvika je u policijskim krugovima označen kao pripadnik crnogorske kriminalne grupe iz Novog Sada. Smatra se jednim od najvećih narko-dilera. Svojevremeno je tesno sarađivao sa Ljubišom Buhom Čumetom, dok je u bliskim odnosima sa Dragoslavom Kosmajcem - kaže izvor Srpskog telegrafa blizak istrazi.

RepublikaFoto: MUP Srbije
MUP Srbije

Cvijović je uhapšen zajedno sa sinom Branislavom Cvijovićem (39), a u posao sa drogom, osim naslednika, uvukao je i zeta Slavka Pavlova (40), kome su takođe lisice stavljene na ruke.

- Cvijović junior, izvesni Josip Capik (59), državljanin Srbije i Mađarske, i Branislav Bikić (45), državljanin Srbije i Češke, uhapšeni su u Pragu neposredno nakon primopredaje osam kilograma i 400 grama kokaina. Istovremeno, srpska policija u Novom Sadu uhapsila je Slavka Pavlova i Radoslava Cvijovića, koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe - objašnjava naš sagovornik.

Policija je, osim kokaina, od petorice osumnjičenih privremeno oduzela oko 110.000 evra i više skupocenih automobila: porše panamera, audi A8, mercedes i druga vozila manje vrednosti. Svi osumnjičeni koji su uhapšeni na teritoriji Srbije u zakonskom roku će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu. Oni se terete da su u dužem vremenskom periodu nabavljali i distribuirali kokain na teritorijama Srbije, Mađarske, Austrije, Italije, Nemačke, Slovačke i Češke i prodavali ga i u drugim evropskim zemljama.

- Kokain je stizao preko Holandije, a onda je distribuiran širom Evrope - dodaje naš sagovornik.

RepublikaFoto: MUP Srbije
MUP Srbije

Već hapšen

Ime Radoslava Cvijovića se poslednjih desetak godina spominje u operativnim podacima policije kao jedan od najvećih dilera droge na Balkanu. Više puta je hapšen u mnogim policijskim akcijama, ali nije bilo dokaza da se procesuira za drogu. Tako je uhapšen i u policijskoj akciji "Morava" 2009, ali je postupak pokrenut samo zbog nezakonitog posedovanja pištolja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading