PROGOVORILA POSLE MESEC DANA! Zlostavljana devojčica iz Aranđelovca ispričala sve sudiji

Autor: Tanjug

Hronika

24.11.2017

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudija za maloletnike Višeg suda u Kragujevcu saslušao je danas žrtvu vršnjačkog nasilja iz Tehničke škole u Aranđelovcu, devojčicu B.N. (15) koju su napali drugovi i drugarice iz razreda.

RepublikaFoto: Printscreen/Google Maps
Tehnička škola u kojoj se desilo nasilje

Ona je, kako javlja RTS, sudiji opisala događaj kada su je troje drugova verbalno i fizički maltretirali u učionici škole i navela je da se pridružuje krivičnom gonjenju protiv njih.

Takođe, rekla je da se u međuvremenu pomirila sa vinovnicima ovog incideta, dodaje ta televizija.

Sudija je ispitao i treću maloletnicu osumnjičenu za napad, koja je kao i dvoje njenih vršnjaka prošle sedmice priznala krivicu i izrazila kajanje. Po izvođenju svih dokaza, sud će odlučiti koje će vaspitne mere biti izrečene ovim maloletnicima.

Zakonom je predviđeno hitno postupanje u maloletničkim postupcima i iz njih isključena javnost, radi zaštite interesa maloletnika.

Više javno tužilaštvo u Kragujevcu iniciralo je kod suda krivični postupak prema napadačima na oštećenju zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje.

Tom tužilaštvu je krajem oktobra dostavljen izveštaj Policijske stanice u Aranđelovcu, o događaju od 13. oktobra ove godine u Tehničkoj školi „Mileta Nikolić" u Aranđelovcu, kada je u odeljenju prvog razreda došlo do fizičkog nasilja nad učenicom tog odeljenja, maloletnom B.N.(16).

Nju su napali školski drugovi i drugarice, a snimak napada pojavio se na Internetu, ali je u međuvremenu uklonjen sa Jutjuba zbog prikazivanja nasilničkog ponašanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading