NOVI TRANSKRIPTI O ARKANU: Brak pukao zbog Cece!

Hronika

01.12.2017

06:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sredinom 1994. godine, Željko Ražnatović, koji se u dosijeima policije i tajnih službi vodi pod kodnim imenom Kafa, bio je na vrhuncu moći.

Foto: e-stock/ Djenka
Kada je saznala za Cecu, Arkanova žena Natalija bila van sebe: Željko i Svetlana Ražnatović

Milionski poslovi nizali su se jedan za drugim, Beograd i Srbija drhtali su pred njim i moglo bi se bez preterivanja reći da je bio jači od države. I na ljubavnom planu sve se odvijalo kako se samo poželeti može jer je već pravio planove da vezu sa Svetlanom Cecom Veličković kruniše brakom.

Ipak, postojala je prepreka na tom putu - Arkanova zakonita supruga Natalija. Kako pokazuju transkripti koje danas objavljujemo, kada je saznala za Željkovu i Cecinu vezu, ona je bila van sebe. Neke od njenih i Arkanovih razgovora u tom periodu presrele su službe bezbednosti, a u nekoliko navrata oni su i preko posrednika razmenjivali poruke.

POSLAO SAM ŽENI 40.000 DEM

U GRČKU, ONA NEĆE DA SE VRAĆA U BEOGRAD

U novembru 1994. godine, Arkanov brak sa suprugom Natalijom već je pukao nakon što se on upustio u vezu sa Cecom. Finansijski računi, međutim, nisu bili razrešeni. To se vidi iz razgovora koji je Ražnatović vodio sa rođakom svoje i dalje zakonite supruge.

Obavešteni smo da je dana 5. 11. 1994. Kafa kontaktirao sa Rakom Stanišićem (rođakom svoje supruge, koji je odseo u hotelu "Interkontinental" - prim. operativnog radnika). Tom prilikom Kafa je saopštio Raki da je Nataliji (Kafina supruga koja sa decom boravi u Grčkoj - primedba operativnog radnika) poslao 40.000 DEM, a da je u razgovoru sa Natalijom došao do zaključka da ona ne namerava da se više vraća u Beograd.

Foto: Srpski telegraf

Komentarišući najnovije događaje u bivšoj BiH, Kafa je Stanišića obavestio: "Kupres je pao, a ove kurve sa RTS kriju, to nije sada sramota samo Karadžića, evo, jedino Studio B je to objavio, a Vučela ćuti."

Na kraju kontakta, Stanišić je Kafu obavestio da neko "cinkari sve ove vozove što su ušli", sa čim u vezi je Kafa zatražio da mu Rako kaže ko to može biti: "Sve ostalo je moja briga, da ja vidim ko to radi protiv Srbije."

RepublikaFoto: youtube.com/PonAdidas
Don Korleone

PRIMAO "STRANKE" KAO DON KORLEONE

Od Arkana su, baš kao od Don Korleonea u filmskom serijalu "Kum", pomoć tražili i znani i neznani. Njegovi bliski saradnici kažu da je većinu problema rešavao jednim telefonskim pozivom. Evo kako to izgleda na primeru iz juna 1994. godine:

Od sasvim pouzdanog izvora obavešteni smo da je dana 10. 6. 1994. Jafu zvao Željko Kuzmanović, jedan od direktora "Jugopetrola".

Foto: Srpski telegraf

Tom prilikom Kuzmanović je obavestio Kafu da se kod njega nalazi Kosta Pavo, šef otpreme iz Rafinacije Pančevo (verovatno se misli na rafineriju - prim. aut.), čiji sin ima "neke probleme", i sugerisao Kafi da ih povodom toga primi jer se radi o čoveku "koji im je mnogo činio kada su ono tovarili oružje". Kafa je prihvatio predlog i istog dana ostvario lični kontakt sa Kuzmanovićem i Kostom.

RUMUNI PROVALILI DA NE

RADI ZA DRŽAVU, VEĆ ZA SVOJ DŽEP

Sve vreme dok je trgovao gorivom i cigaretama, Arkan je u kontaktima sa raznim ljudima objašnjavao da to radi za državu, koja je bila pod sankcijama Ujedinjenih nacija. Naravno, jasno je da to nije bila potpuna istina jer je veliki deo novca završavao u njegovom džepu. O tome svedoči nekoliko transkripata, od kojih prenosimo jedan:

U kontaktu sa Vladimirom Bratićem iz kompanije SDG, Kafa obaveštava Bratića da je pronašao kupce za cigarete i naftu, koji će robu platiti u gotovom. Navodi da su kupci iz Republike Srpske Krajine i da sve ide preko Borislava Mikelića, koji raspolaže sredstvima. Bratić izražava zadovoljstvo završenim poslom i obaveštava Kafu da je i on pronašao kupce iz Banjaluke za četiri cisterne nafte po ceni od 1,5 DEM po litru.

Foto: youtube.com/Cirilica TV HAPPY
Borislav Mikelić
Foto: Srpski telegraf

Takođe, navodi da je imao kontakt sa Serafinom iz Temišvara, koji mu je rekao da kod najvišeg državnog vrha Rumunije ne može da obezbedi dalji uvoz nafte i benzina bez potvrde da Kafa taj posao radi za državu SRJ jer se sumnja da to radi za svoj račun.

U daljem kontaktu, Bratić ističe da takvu potvrdu nije mogao da dobije od R. Srbije, ali je sredio sa Vasićem iz Skupštine grada Beograda da mu izda takvu potvrdu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading