SRBIN STRAHUJE OD OSVETE NARKO-BOSA

Autor:

Hronika

06.12.2017

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Martin Matijašević (33), državljanin Srbije koji je uhapšen u atinskom letovalištu Varkiza sa 136 kilograma čistog kokaina, na saslušanju u tužilaštvu branio se ćutanjem. Matijašević, rodom iz Vrbasa, tereti se za krijumčarenje narkotika iz Latinske Amerike u Grčku, a potom i u zemlje zapadne Evrope. U strahu od odmazde narko-klana čija je droga, Matijašević je na sebi imao pancir!

RepublikaFoto: Public/pthema
Martin Matijašević

Pognuta glava

On je juče pod jakim merama obezbeđenja doveden u zgradu tužilaštva. Sve vreme je išao pognute glave, a lice je pokušao da sakrije i kapuljačom. U strahu od odmazde i osvete Matijaševićevih saučesnika, za kojima se traga, preduzete su sve mere kako bi on bezbedno bio prevezen na saslušanje, pa je na sebi imao i pancir.

Za samo 20 dana Matijašević i saučesnici prodali 244 kilograma kokaina od ukupno 380

- Matijašević nije želeo da iznese odbranu i otkrije ko je na čelu lanca koji se bavio trgovinom narkotika. Takođe, nije pričao ni o drugim saučesnicima u lancu krijumčarenja, kao ni o krupnim zverkama koje su od njega kupovale kokain.

On je iskoristio pravo da ćuti kod tužioca. Nema sumnje da je u strahu od odmazde svojih saradnika, koji strepe da li će propevati - kaže naš sagovornik iz istrage.

Matijaševićev advokat je rekao da je njegov klijent imao sporednu ulogu u švercu droge i da će se to dokazati čim se iza rešetaka nađe izvesni Ivan, za koga se sumnja da je vođa krimi-grupe, a koji je iznajmljivao stan u kojem je Srbin pao.

380 kilograma stiglo u Grčku

Kako prenose grčki mediji, pretpostavlja se da je Ivan, inače biznismen iz Švajcarske, na čelu kartela, kao i da su njegovi saučesnici za samo 20 dana prodali 244 kilograma kokaina od ukupno 380, koliko je prošvercovano u Grčku.

 

136 kilograma zaplenjeno

RepublikaFoto: youtube.com/pthema videos
Matijašević pun kokaina

Razrađen plan

- U Ivanovom stanu, u kojem je boravio Matijašević, otkriveno je 136 kilograma kokaina, vrednog 7,5 miliona evra.

244 kilograma prodato za 20 dana

Na osnovu dokumenata otkrivenih u luksuznom stanu od 9. novembra ove godine, utvrđeno je da su narko-banditi pre hapšenja uspeli da nađu kupce za više od pola pošiljke.

To znači da su imali dobro uigran tim, gde je svaki saučesnik imao svoju ulogu, kao i da je biznis bio dobro razrađen, pa su narkotici odmah dolazili do uživalaca - navode mediji.

Kako dodaju, policiji će u daljoj istrazi od velike koristi biti i beleške nađene u stanu.

- U tim spisima je navedeno sve o prodaji kokaina, kupcima u Grčkoj, ali i u inostranstvu. Očekuje se da će se uskoro iza rešetaka naći i Matijaševićevi saučesnici i klijenti iz visokog društva, među kojima su pevači, političari, sportisti i drugi - prenose mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading